Edina
-12 °C
-3 °C

Matthäus nem megy Törökországba

2004.06.07. 09:19
A Real Madrid egykori mesterét, Vicente Del Bosque-t szerződtette a Besiktas labdarúgó csapata. A török sajtó hetek óta kész tényként kezelte, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus lesz a csapat trénere, ez azonban úgy tűnik csak elterelő hadművelet volt.
Véget ért a Törökországot hetek óta izgalomban tartó kérdés: ki lesz a Besiktas edzője? A már korábban beharangozott és biztos befutónak vélt Lothar Matthäus helyett a Real Madrid egykori mestere, Vicente Del Bosque lett a török csapat vezetőedzője.

A Real Madridtól tavaly menesztett tréner két évre írt alá, de szerződésében van egy pont, mely szerint az első év után felbonthatja, ha nem tudja megszokni a körülményeket. Ez azért fontos szempont, mert a BL-győzelemmel is bíró szakember családjával utazik a török városba.

Del Bosquénak a múlt héten Florentino Perez elnök igazgatói állást ajánlott egykori egyesületénél, ő azonban inkább a pálya mellett akar dolgozni, ezért választotta a török lehetőséget-írja a spanyol Marca című újság honlapja.

A Besiktasnál elsődleges célkitűzés a bajnoki cím, és minél jobb szereplés az UEFA kupában. A spanyol trénernek a tizenegyszeres török bajnok ajánlatán kívül még számos lehetősége lett volna. Kereste őt az idén UEFA Kupa-döntőt játszó Marseille, valamint az iráni, a dél-koreai és a tunéziai válogatott is.

A felek vasárnap a madridi Ritz szállóban kötötték meg a szerződést és a spanyol mester már hétfőn reggel elutazott Isztambulba feleségével és ügynökével, ahol kedden mutatják be hivatalosan a szurkolóknak és a sajtónak.