Konrád
8 °C
26 °C

Nem óv a Debrecen, bajnok az FTC

2004.06.09. 13:35
Idén sem ért véget botrány nélkül a futballbajnokság: az utolsó forduló után az aranyról lemaradó Debrecen óvást nyújtott be a ferencvárosi Tököli Attila jogosulatlan szereplése miatt. A liga és a szövetség meggyőzte a DVSC-t, visszavonták a beadványt, így a pályán elért eredménynek megfelelően a Fradi a bajnok.
Az érintett klubok, valamint az MLSZ és a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) illetékeseivel tartott megbeszélés a Debreceni VSC-MegaForce óvásáról. A hajdúsági klub végül visszavonta a Tököli Attila jogosulatlannak vélt szerepeltetése miatt benyújtott keresetét. Így véglegessé vált, hogy az NB I-ben a Ferencváros lett az arany-, az Újpest FC az ezüst-, míg a DVSC a bronzérmes. Ezt Szieben László MLL-elnök jelentette be a szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Mint ismert, a 30. fordulóban Siófokon Kassai játékvezető a mérkőzés után kiállítottnak nyilvánította a válogatott ferencvárosi csatárt, mivel állítólag megsértette őt. (Lapbeszámolók szerint Tököli azt mondta a bírónak, hogy "ezt nem tudtátok elcsalni, ti fa....pó ge..k".)

A fegyelmi bizottság először három találkozóra eltiltotta a futballistát, majd a játékos meghallgatása után úgy döntött: új eljárást rendel el, s egyben visszaadta a támadó játékjogát. Tökölinek három sárga lapja miatt ki kellett hagynia az Újpest elleni, idegenbeli találkozót, de ezek után pályára lépett, és gólt is szerzett a záró fordulóban rendezett, Debrecen elleni 3-1-es FTC-győzelemmel zárult meccsen.

Győzelmével a Fradi nyerte a pontvadászatot. A hajdúsági klub ezután megóvta az összecsapást.

A véglegessé vált bajnoki sorrend következtében az is eldőlt, hogy a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, míg az UEFA-kupában az Újpest FC és a kupadöntős Budapest Honvéd indulhat. A három klub június 15-ig nevezhet az európai szövetségnél.