Gusztáv
3 °C
7 °C

Király Gábor a Crystal Palace-hoz igazol

2004.07.05. 10:25
A magyar válogatott kapusa, Király Gábor a német Hertha BSC-től az angol élvonal újoncához, a Crystal Palace-hoz igazol - írja a Nemzeti Sport. A kapusnak már csak néhány részletben kell megállapodnia a klubbal, amelyik az MTK-s Torghelle Sándort is szívesen látná soraiban.
A télen vált nyilvánvalóvá, hogy Király Gábor hét év után elhagyja a berlini Hertha BSC csapatát. Király után két patinás egyesület, a Liverpool és a Newcastle is érdeklődött - előbbi a Bajnokok Ligájában, utóbbi az UEFA-Kupában indulhat szeptembertől -, teszteken is részt vett, végül azonban a londoni Crystal Palace csapatát választotta.

Hét év Berlin után: London

Király Gábor
Király a Nemzeti Sportnak elmondta: azért döntött végül az újoncgárda mellett, mert konkrétumokat ígértek számára, és a menedzserével lényegében már meg is állapodtak, már csupán néhány részletkérdés - a lánya hol jár óvodába, milyen autót kap - van hátra szerződésével kapcsolatban.

Király, amikor a Herthához szerződött, második számú kapusként számítottak rá, de riválisa, Christian Fiedler sorozatosan gyenge teljesítménye után bekerült a kezdőcsapatba, és onnan, ha sérülés nem hátráltatta, ki sem került. A magyar kapus védett a Bajnokok Ligájában, és döntő érdemeket vállalt csapata dobogós helyezésében és a kupagyőzelemben is.

Torghellét is vinnék

A meglepetésre feljutott alakulatnál - a télen még a másodosztály kieső között tartották számon - várhatóan ő lesz az elsőszámú hálóőr. Nem kizárt, hogy Király mellett még egy másik magyar légiósa lesz a csapatnak, Torghelle Sándor személyében. A héten várhatóan a csatár szerződését is bejelentik, miután már átesett az orvosi vizsgálatokon is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!