Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Király Gábor a Crystal Palace-hoz igazol

2004.07.05. 10:25
A magyar válogatott kapusa, Király Gábor a német Hertha BSC-től az angol élvonal újoncához, a Crystal Palace-hoz igazol - írja a Nemzeti Sport. A kapusnak már csak néhány részletben kell megállapodnia a klubbal, amelyik az MTK-s Torghelle Sándort is szívesen látná soraiban.
A télen vált nyilvánvalóvá, hogy Király Gábor hét év után elhagyja a berlini Hertha BSC csapatát. Király után két patinás egyesület, a Liverpool és a Newcastle is érdeklődött - előbbi a Bajnokok Ligájában, utóbbi az UEFA-Kupában indulhat szeptembertől -, teszteken is részt vett, végül azonban a londoni Crystal Palace csapatát választotta.

Hét év Berlin után: London

Király Gábor
Király a Nemzeti Sportnak elmondta: azért döntött végül az újoncgárda mellett, mert konkrétumokat ígértek számára, és a menedzserével lényegében már meg is állapodtak, már csupán néhány részletkérdés - a lánya hol jár óvodába, milyen autót kap - van hátra szerződésével kapcsolatban.

Király, amikor a Herthához szerződött, második számú kapusként számítottak rá, de riválisa, Christian Fiedler sorozatosan gyenge teljesítménye után bekerült a kezdőcsapatba, és onnan, ha sérülés nem hátráltatta, ki sem került. A magyar kapus védett a Bajnokok Ligájában, és döntő érdemeket vállalt csapata dobogós helyezésében és a kupagyőzelemben is.

Torghellét is vinnék

A meglepetésre feljutott alakulatnál - a télen még a másodosztály kieső között tartották számon - várhatóan ő lesz az elsőszámú hálóőr. Nem kizárt, hogy Király mellett még egy másik magyar légiósa lesz a csapatnak, Torghelle Sándor személyében. A héten várhatóan a csatár szerződését is bejelentik, miután már átesett az orvosi vizsgálatokon is.