Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

László Csaba a Ferencváros új edzője

2004.07.05. 18:42
A múlt csütörtökön kirúgott Pintér Attila helyére hétfőn a Ferencváros vezetősége a magyar válogatott pályaedzője, az erdélyi származású László Csaba került. László a kölni főiskolán végzett, a Mönchengladbach utánpótlás csapatának volt a vezetője, két negyedosztályú német csapatot edzett.
A Ferencváros vezetősége a múlt kedden adott ultimátumot a csapattal Magyar Kupát és bajnokságot szerző szakvezetőnek, Pintér Attilának, hogy rendezze a játékosaival fennálló problémáit. A futballisták szerint többször megsértette őket méltóságukban, Leandrót például egyszerűen csak "buzi brazilnak" nevezte.

Már az ultimátum előtt tárgyaltak

Pintér az ultimátumot nem fogadta el, ezért pénteken szakításra került sor, de egyúttal a tréner a vádakat tagadta, és azt hangoztatta: őt azért hozták a Ferencvároshoz a télen, hogy kemény legyen.

A történet érdekessége, hogy az ultimátumot azok után kapta meg az egykori válogatott középhátvéd, hogy Furulyás János elnök már tárgyalt a magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus pályaedzőjével, az erdélyi származású László Csabával.

Negyedosztályú csapatok után a Fradi

László ezt elismerte, és a Nemzeti Sportnak adott interjújában biztosította a szurkolókat, pontosan tudja, mit jelent fradistának lenni, és hogy a Ferencváros több mint egy klub. László hétfőn tért vissza Magyarországra, és a klub vezetőivel gyorsan meg is állapodott. Jövetelétől egyébként nem titkoltan új befektetői csoport érkezését is várják - a stadiont is ők építenék meg -, aminek hátterében Peter Pellady áll, aki Matthäus menedzsere is egyben.

László tavaly végezte el a kölni edzőképző főiskolát, eddig azonban élvonalbeli csapatot nem irányított, csupán két negyedosztályú német alakulatot dirigált. Emellett a Borussia Mönchengladbach utánpótlásának vezetője volt.

Pintérnek nem kell pereskednie?

Az igazgatóság ragaszkodott hozzá, hogy László Csaba szerzõdésében szerepeljen valamennyi olyan kitétel, mely Pintér Attila tervezett szerzõdés-kiegészítésében is helyet kapott volna. László Csaba ezeket a pontokat maradéktalanul elfogadta, és a felek arról is megállapodtak, hogy a szerzõdés két éven belül mikor, és milyen következményekkel szüntethetõ meg.

A Ferencváros állítólag július 15-ig rendezi az eddig fennálló tartozásait mind a liga, mind a korábbi edzők felé, így Pintérnek nem kell pereskednie. László is ekkortól áll munkába, segítőjét egyelőre még nem nevezte meg, az edzéseket addig is Keller József vezeti.

A szakember hétfőn már meglátogatta leendő csapatát, és azt mondta nekik: "az elkövetkezõ idõben több oldalról nagyon komoly nyomás alatt leszünk, és ez óriási felelõsséget ró ránk." Pillanatnyilag még nem tudja, hogy a válogatottnál is folytatja-e munkáját, vagy a két pozíció összeegyeztethetetlen.