Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fehér Csaba az Eindhovenbe igazolt

2004.07.06. 19:27
Négy évnyi bredai légióskodás után a harmincéves Fehér Csaba a holland bajnokság második helyezettjéhez, a Bajnokok Ligájában is érdekelt PSV Eindhoven csapatához igazolt. Az egykori BEK-győztes együttes a tavalyi szezonban is érdekelt volt a Bajnokok Ligájában, de nem jutott tovább a csoportjából.
A magyar válogatott középpályása, Fehér Csaba a belga Geelből - itthon az MTK és az Újpest csapatait erősítette - 2000 nyarán igazolt a holland NAC Breda csapatához. Fehér állandó kezdőembernek verekedte be magát a tavalyi szezonban ötödik egyszersmind UEFA-Kupában induló csapatban, idén azonban többször volt sérült. (Ennek ellenére háromszor volt eredményes.)

Babos a Feyenoordba ment

Szerződése lejárta után szabadon igazolhatóvá vált, és teljesítményét nagyra értékelték a sztárklubok is, hiszen a Feyenoord is szerette volna soraiban látni. (Bredai csapattársa, Babos Gábor a rotterdami csapathoz szerződött a télen.)

Fehér végül az Eindhoven ajánlatát fogadta el. Az MTI-nek így nyilatkozott: "szerdán még át kell esnem a kötelező orvosi vizsgálaton, de már mindenben megegyeztem a klub vezetőivel, akik eddigi munkaadómmal, a NAC Bredával is egyezségre jutottak, így remélem, holnap aláírhatjuk a szerződést."

Fehér az Indexnek korábban azt mondta: nagy sikerként értékelné, ha a három nagy csapat közül valamelyikben folytatná. Minden jel arra mutat, harmincévesen teljesült élete vágya, és anyagilag mindenképpen jól jár. Ő maga ismerte el, a nagy csapatok kispadján is másfélmillió eurót lehet keresni.

Tavaly a Monacóval és a Deporral volt egy csoportban a BL-ben

Fehér feltehetően négy évre kötelezi el magát a második helyezett ezzel a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapathoz. A '88-ben BEK-győztesnek csapatnak selejtezőt kell játszania a főtábláért, ahonnan tavaly hét ponttal búcsúzott, a későbbi Monaco és a későbbi elődöntős Depor mögött lett harmadik a C csoportban.

A 30-szoros válogatott Fehérnek várhatóan a dán Rommedahlt kell helyettesítenie, aki Charlton Athletic gárdáját választotta. Rajta kívül elhagyja az alakulatot még a házi gólkirály, a szerb Mateja Kezsman, aki a Chelsea-nél folytatja. Fehér mellett érkezik ugyanakkor a Barcelonából - két évre - Cocu.