Judit
2 °C
7 °C

Rooney-t nem akarja elengedni az Everton

2004.07.07. 14:42
Klubja újabb, ötéves szerződést kínált az Európa-bajnokság nagy felfedezettjének, Wayne Rooney-nak és rekord közeli összegért, 50 millió fontért engedné csak el. A tinizsenit hírbe hozták már valamennyi óriásklubbal, de egyelőre annyi biztos, hogy élő kontraktus köti a kisebbik liverpooli csapathoz.
Amióta szerencsétlen sérülése és az angol válogatott kiesése miatt véget ért az Európa-bajnokság Wayne Rooney számára, folyik a találgatás, hol folytatja pályafutását a három meccsen négy gólig jutott csatár. Az ugyanis valószínű, hogy jelenlegi egylete, az Everton nem tud versenyezni a legnagyobbak ajánlataival.

Most újabb ötéves ajánlatot tett a kisebbik liverpooli klub Rooney-nak, akit egyébként még két évig köt szerződést a Goodison parkiakhoz. Az Everton nem hozta nyilvánosságra a tervezet anyagi részleteit, de Trevor Birch, az együttes ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy az egyesület történetében még sohasem ajánlottak fel ekkora összeget egyetlen játékosnak sem.

A jól értesült The Sun úgy tudja, az ajánlat heti ötvenezer fontról (19 millió forint), azaz öt évre összesen 12,5 millió fontról (4,5 milliárd forintról) szól. Rooney tehát 2,5 millió fontot (valamivel kevesebb, mint egymilliárd forintot) keresne évente, tehát még az első tízben sem lenne ezzel az apanázzsal a legjobban fizetett futballisták között. Igaz, mostani bérének így is ötszörösét tehetné zsebre a csatár.

Az Everton vezetősége világossá tette, semmiképpen sem akarja elengedni Rooney-t, csak horribilis összegű pénz tudná őket meggyőzni. "Szeretnénk leszögezni, hogy Wayne Rooney az Everton játékosa, és reméljük, az is marad" - mondta Paul Gregg, a klub igazgatója, aki hozzátette, hogy a kontinensviadalon mutatott formája alapján a fiatal támadó ára körülbelül 50 millió fontra (kb. 74 millió euróra) emelkedett. (A máig tartó csúcsot Zinedine Zidane Realba csábítása jelenti: a királyi klub 2001-ben 77 millió eurót fizetett a francia világ- és Európa-bajnokért a Juventusnak.)

Rooney jelenleg lábadozik, így van ideje szemezgetni az ajánlatok közül: Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa már az Eb alatt rárajtolt a csatárra, de úgy tudni, José Mourinho edzőnek nem kell Anglia új kedvence; a Manchester United állítólag még van Nistelrooyt is eladná a Real Madridnak a liverpooli megszerzéséért, de az Everton elöljárói állítják, semmilyen megkeresés nem érkezett még az Old Traffordból; a spanyol királyi gárda is a kérők között lehet, de az elnökjelöltek egyelőre más neveket dobtak be a választási kampányban. A The Sun úgy tudja, az olasz Internazionale is bejelentkezett a Mersey-partiaknál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?