Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Matthäus lenne német kapitány, de nem hívják

2004.07.08. 17:11
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya újabb nyilatkozatban erősítette meg, hogy nem keresték meg konkrétan a német szövetségtől Rudi Völler utódlásával kapcsolatban, de ha felkérnék, elvállalná a feladatot.
Az Eb-kudarc után lemondott Rudi Völler futballkapitány utódját hevesen keresik Németországban: az első kiszemelt, a Bayerntől távozó Ottmar Hitzfeld nemet mondott a felkérésre, a görögökkel a tornát megnyerő Otto Rehhagelért a görög szövetséggel kell megküzdeni, míg Franz Beckenbauer bedobta a köztudatba Lothar Matthäus nevét is.

Beszélgetés volt, tárgyalás nem

"Lisszabonban, az Európa-bajnoki döntőn találkoztam Franz Beckenbauerrel, és természetesen ez a téma is felvetődött a beszélgetésünk során. Ezt azonban nem tartom hivatalos megkeresésnek" - mondta a Kicker című lap internetes honlapjának a szakember, aki már szűk egy hete, egy másik német világhálós újságnak is hasonlóan nyilatkozott.

Nagy kihívás lenne

A tréner hozzátette: nagy kihívásnak tartaná, ha irányíthatná a Nationalelfet, bár nem tudná egyértelműen kijelenteni, hogy ő a legmegfelelőbb erre a posztra. Azt mindenesetre megjegyezte, hogy a DFB-vel évtizedek óta remek a kapcsolata, és természetesen ismeri a német viszonyokat.

"2006-ig szól a szerződésem Magyarországon, a munka nagyon nehéz, és én teljes erőbedobással erre koncentrálok" - jelentette ki ugyanakkor.

Még Belgrád az etalon

Az interjú során szóba került az Eb előtti kaiserslauterni barátságos mérkőzés is, amelyen a magyar válogatott nagy meglepetésre 2-0-ra legyőzte a házigazdákat. "Biztos, hogy Németországban sokan felkapták a fejüket erre az eredményre, de edzőként még mindig a Belgrádban töltött évet tekintem a legnagyobb sikeremnek - fejtegette Matthäus. - A Partizannál meg tudtam változtatni a játékrendszert, a futballisták gondolkodását."