Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Matthäus lenne német kapitány, de nem hívják

2004.07.08. 17:11
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya újabb nyilatkozatban erősítette meg, hogy nem keresték meg konkrétan a német szövetségtől Rudi Völler utódlásával kapcsolatban, de ha felkérnék, elvállalná a feladatot.
Az Eb-kudarc után lemondott Rudi Völler futballkapitány utódját hevesen keresik Németországban: az első kiszemelt, a Bayerntől távozó Ottmar Hitzfeld nemet mondott a felkérésre, a görögökkel a tornát megnyerő Otto Rehhagelért a görög szövetséggel kell megküzdeni, míg Franz Beckenbauer bedobta a köztudatba Lothar Matthäus nevét is.

Beszélgetés volt, tárgyalás nem

"Lisszabonban, az Európa-bajnoki döntőn találkoztam Franz Beckenbauerrel, és természetesen ez a téma is felvetődött a beszélgetésünk során. Ezt azonban nem tartom hivatalos megkeresésnek" - mondta a Kicker című lap internetes honlapjának a szakember, aki már szűk egy hete, egy másik német világhálós újságnak is hasonlóan nyilatkozott.

Nagy kihívás lenne

A tréner hozzátette: nagy kihívásnak tartaná, ha irányíthatná a Nationalelfet, bár nem tudná egyértelműen kijelenteni, hogy ő a legmegfelelőbb erre a posztra. Azt mindenesetre megjegyezte, hogy a DFB-vel évtizedek óta remek a kapcsolata, és természetesen ismeri a német viszonyokat.

"2006-ig szól a szerződésem Magyarországon, a munka nagyon nehéz, és én teljes erőbedobással erre koncentrálok" - jelentette ki ugyanakkor.

Még Belgrád az etalon

Az interjú során szóba került az Eb előtti kaiserslauterni barátságos mérkőzés is, amelyen a magyar válogatott nagy meglepetésre 2-0-ra legyőzte a házigazdákat. "Biztos, hogy Németországban sokan felkapták a fejüket erre az eredményre, de edzőként még mindig a Belgrádban töltött évet tekintem a legnagyobb sikeremnek - fejtegette Matthäus. - A Partizannál meg tudtam változtatni a játékrendszert, a futballisták gondolkodását."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!