Valér
-2 °C
0 °C

Angliába igazolhat Maradona fia

2004.07.12. 16:32
Angliába próbajátékra hívta minden idők egyik legnagyszerűbb futballistájának, Diego Maradonának tizenhét éves, házasságon kívül született fiát, Diego Jr.-t a Blackburn Rovers edzője. Ha elégedett lesz vele, a Premier League-ben szereplő klub várhatóan szerződést ajánl neki.
A Premier League-ben szereplő Blackburn Roversnél vesz részt próbajátékon Diego Maradona Jr., az azonos nevű argentin szupersztár házasságon kívül született fia.

A fiatal játékos a Napoli serdülőcsapatának igazoltja, ám az angolok edzőjének, Greame Sounessnek feltűnt a tehetsége, és Blackburnbe utaztatta, hogy jobban megismerje.

Sokáig tagadott a világhírű apa

"Játszik néhány felkészülési meccset velünk, majd eldöntjük, hogy ajánlunk-e neki szerződést" - nyilatkozta Souness.

A kis Diego apja egykori csapatának székhelyén, Nápolyban született tizenhét évvel ezelőtt, amikor a volt világklasszis ott légióskodott. Az idősebb Maradona sokáig tagadta, hogy ő lenne az apa, ám néhány éve a gyerek anyja, Cristina Sinagra orvosi úton bebizonyította, hogy tényleg az argentin sztártól született a fia.

Megszólalásig hasonlítanak

Apa és fia mindössze alig egy éve, 2003 augusztus 3-án találkozott először egy Fiuggiban rendezett jótékonysági golfversenyen, azóta viszont újra nem látták egymást.

Maradona Jr. külsőre megszólalásig hasonlít világhírű, ám az utóbbi években csak drogbotrányairól hírhedt apjára, és a szakértők szerint a futballhoz is ugyanolyan tehetsége van. Bizonyíték erre, hogy már az olasz U20-as csapatban is bemutatkozhatott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!