Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Dragóner miatt a FIFA-hoz fordulhat a Molenbeek

2004.07.12. 10:45
A Ferencvárossal bajnoki címet szerző Dragóner Attila csütörtökön még elégedetten nyilatkozott, hogy a következő évre a belga újonchoz, a Molenbeekhez kötelezte el magát. Szombaton azonban hiába várták őt leendő csapatánál, és mint kiderült, a portugál Guimaraesnél próbált szerencsét - írja a Nemzeti Sport. A klub vezetője elismerte, nehezen megoldható helyzetben van a magyar játékos.
Dragóner Attila már az elmúlt szezon után kilátásba helyezte, hogy elhagyja a Ferencvárost, néhány ország különböző egyesületeinél járt is próbajátékon, ám végül Törökország és Belgium helyett visszatért a Ferencvárosba.

Szerződés vagy előszerződés?

Idén újra nagy tervekkel vágott neki a holtszezonnak, és csütörtökön boldogan be is jelentette, hogy Bognár György menedzser segítségével, a belga első osztály újoncához, a Molenbeekhez igazolt. (Az MTK jelenlegi másodedzője, Lőrincz Emil is ezt az együttest erősítette a kilencvenes években.)

Szombaton azonban hiába várták az egyesület vezetői, Dragóner nem utazott el Brüsszelbe, ehelyett a Nemzeti Sport információi szerint a portugál Guimaraesnél járt. A portugál klub elöljárói azonban aligha tudnak arról, hogy néhány nappal korábban már aláírta kétéves szerződését a belgákhoz.

Nehezen megoldható szituáció

Amennyiben Dragóner mindkét csapathoz aláír, akkor a Molenbeek várhatóan a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordul, és mivel a FIFA igen komolyan szankcionálja az ilyen eseteket: előfordulhat, hogy a védő eltiltást kap.

A portugál napilap, az O Jogo Dragóner másik menedzserét, Nelio Lucast szólaltatja meg, aki úgy vélekedett, hogy a belgák és pártfogoltja között csupán egy előszerződés köttetett. Lucas azonban hozzáteszi: úgy tűnik, nehezen megoldható szituációba keveredett a Guimaraes legújabb jelöltje, amit a legutóbbi szezonban a 14. helyen végző klub irányítója meg is erősített.

Figo is így kezdte, aztán megtalálták a kiskapukat

Dragóner esete egyébként nem egyedi a futballéletben: hiszen a portugál Figo karrierje elején a Parmához valamint a Juventus is aláírta szerződését, végül így kötött ki a Barcelonánál, és az ügyvédek elsimították az ügyét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!