Valér
-2 °C
0 °C

Matthäus: Már a német válogatott felállásán gondolkodom

2004.07.16. 11:23
A magyar válogatott szövetségi kapitánya továbbra is állítja, nem kérték fel hazája együttesének irányítására, de a Bildnek adott nyilatkozatában ismét nyíltan ajánlkozott a posztra.
Bár Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával hivatalosan még nem tárgyalt senki a német futball vezetői közül, hogy elvállalná-e a Nationalelf vezetését, a szakember kitartóan nyilatkozik esetleges szerepvállalásáról. Igaz, a pénteki Blikknek adott nyilatkozatában is hangsúlyozza, nem keresték még a DFB-től, valamint hozzáteszi, nem foglalkozik a "személye körüli polémiával", de vallja, 150-szeres válogatottként joga van elmondani, mit gondol a Rudi Völler lemondása utáni helyzetről. "Van egy izgalmas munkám Magyarországon, a magyarok kapitánya vagyok, s ez a valóság" - tette hozzá.

Ahogyan az ebben az ügyben korábban is történt, Matthäus hazájában némileg máshogyan fogalmaz. A legnagyobb példányszámú ottani lap, a Bild címlapján közli a magyar kapitánnyal készített interjút, amelynek a címe: "Már a német válogatott összeállításán gondolkodom".

Külföldi nem biztos, hogy jó

Matthäus ebben a cikkben is elmondta, még nem keresték meg a szövetség vezetői, és úgy tűnik, más ötletei vannak az illetékeseknek. Megjegyzi, a favorizált holland, Hiddink sikereket ért el Dél-Koreával, de hónapokat edzette a csapatot, ami Németországban lehetetlen lenne. A 43 éves szakember szerint hazája futballján egy külföldi edző nem biztos, hogy segíteni tudna, mert ez a megoldás elsősorban a kisebb focinemzetek felemelkedésén segített a közelmúltban.

Kívülről-belülről ismeri a Bundesligát

Arra a kérdésre, hogy őt kellene-e a kapitányi kispadra ültetni, Matthäus azt felelte, "már azon gondolkodom, hogyan nézhetne ki a német csapat a 2006-os világbajnokságon." A magyar válogatott irányítója megemlíti, kívülről-belülről ismeri a Bundesligát és két év alatt olyan csapatot lehet formálni országa játékosaiból, akik a legnagyobbak ellen is eséllyel veszik fel a versenyt.

Hiddink és Olsen neve forog

A német kapitányt kereső négytagú testület egyes hírek szerint előbb Morten Olsent, az Eb-t megjárt dán csapat szövetségi kapitányát favorizálta, míg a Bild pénteken már Guus Hiddinket említi az első számú jelöltként.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!