Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Kadhafi fizetheti Király Gábort Angliában

2004.07.18. 11:48
Az olasz Juventus után Angliában is szeretne befektetni a futballba a líbiai államfő, Moamer el-Kadhafi. A klub nem zárkózik el az üzlettől. Az egyesület által szerződtetni kívánt magyar válogatott kapus, Király Gábor ügyére még nem került pont, jóllehet második edzőmeccsén sem kapott gólt.
Moamer el-Kadhafi líbiai vezető meg akar vásárolni egy angol élvonalbeli futballklubot, a The Guardian értesülése szerint az újonc Crystal Palace-ra vetett szemet.

Nem zárkóznának el az üzlettől a londoni csapatnál

Hivatalos megkeresés még nem érkezett a politikus részéről, aki két évvel ezelőtt a Juventusban is részesedést szerzett - tulajdona nem éri el a hat százalékot -, de az újság forrásmegjelölés nélküli cikkében arról ír, hogy a londoni egyesület már tud az érdeklődésről.

"Értesültem arról, hogy Kadhafi és fia szeretne beszállni a klubba. Nem zárkóznék el az üzlettől" - árulta el Simon Jordan, a Crystal Palace elnöke. Az elöljáró hozzáfűzte, a szurkolók közül néhányan még feltehetően a diktátort látják Kadhafi személyében, de erről már szó sincs. Azt sem tagadta, egy éve a Chelsea-nél sem örültek az orosz Abramovics megjelenésének, de beletörődtek és elfogadták, miután látták: a pénzét egyértelműen a csapat megerősítésére költi.

Kadhafi fellendíthetné a csapatot

A Crystal Palace-nek annál is inkább jól jönne a líbiai milliárdos tőkéje, mert pillanatnyi állás szerint az újonccsapat rendelkezik a legszerényebb költségvetéssel a Premier League-ben, erősítésre is mindössze ötmillió fontot képesek költeni.

Kadhafi érkezésével könnyen elképzelhető, hogy Király Gábor tőle kapja majd a fizetését, hiszen a magyar válogatott kapus második meccsén is túl van - ezúttal sem kapott gólt - az egyesületnél. Aláírt szerződése azonban még most sincs.

Torghelle egyre közelebb a Rodához

Torghelle Sándor szerződtetésére viszont egy re kisebb az esély, mert az MTK támadója nemcsak a dél-londoni csapattól, hanem a holland Rodától is kapott egy szerződéstervezetet, és jelenleg nagyobb az esélye az utóbbi elfogadására. A csatár egyébként azt ígérte, a héten mindenképpen eldől a sorsa.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!