Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kadhafi fizetheti Király Gábort Angliában

2004.07.18. 11:48
Az olasz Juventus után Angliában is szeretne befektetni a futballba a líbiai államfő, Moamer el-Kadhafi. A klub nem zárkózik el az üzlettől. Az egyesület által szerződtetni kívánt magyar válogatott kapus, Király Gábor ügyére még nem került pont, jóllehet második edzőmeccsén sem kapott gólt.
Moamer el-Kadhafi líbiai vezető meg akar vásárolni egy angol élvonalbeli futballklubot, a The Guardian értesülése szerint az újonc Crystal Palace-ra vetett szemet.

Nem zárkóznának el az üzlettől a londoni csapatnál

Hivatalos megkeresés még nem érkezett a politikus részéről, aki két évvel ezelőtt a Juventusban is részesedést szerzett - tulajdona nem éri el a hat százalékot -, de az újság forrásmegjelölés nélküli cikkében arról ír, hogy a londoni egyesület már tud az érdeklődésről.

"Értesültem arról, hogy Kadhafi és fia szeretne beszállni a klubba. Nem zárkóznék el az üzlettől" - árulta el Simon Jordan, a Crystal Palace elnöke. Az elöljáró hozzáfűzte, a szurkolók közül néhányan még feltehetően a diktátort látják Kadhafi személyében, de erről már szó sincs. Azt sem tagadta, egy éve a Chelsea-nél sem örültek az orosz Abramovics megjelenésének, de beletörődtek és elfogadták, miután látták: a pénzét egyértelműen a csapat megerősítésére költi.

Kadhafi fellendíthetné a csapatot

A Crystal Palace-nek annál is inkább jól jönne a líbiai milliárdos tőkéje, mert pillanatnyi állás szerint az újonccsapat rendelkezik a legszerényebb költségvetéssel a Premier League-ben, erősítésre is mindössze ötmillió fontot képesek költeni.

Kadhafi érkezésével könnyen elképzelhető, hogy Király Gábor tőle kapja majd a fizetését, hiszen a magyar válogatott kapus második meccsén is túl van - ezúttal sem kapott gólt - az egyesületnél. Aláírt szerződése azonban még most sincs.

Torghelle egyre közelebb a Rodához

Torghelle Sándor szerződtetésére viszont egy re kisebb az esély, mert az MTK támadója nemcsak a dél-londoni csapattól, hanem a holland Rodától is kapott egy szerződéstervezetet, és jelenleg nagyobb az esélye az utóbbi elfogadására. A csatár egyébként azt ígérte, a héten mindenképpen eldől a sorsa.