Piroska
3 °C
4 °C

Klubvándorlás az NB I-es rajt előtt két héttel

2004.07.20. 15:27
Az MLSZ-ben kedden döntöttek az NB I-es csapatok nevezéseiről, és az utolsó pillanatban is változott a rajtsor: a DVTK nem indulhat, de a Balaton FC Pápa helyett Miskolcra teszi át a székhelyét, a Lombard viszont a Veszprém megyei városba teszi át a székhelyét.
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi rendkívüli ülésén bírálta el az NB I-es indulásról szóló - az MLL korábbi elutasító döntése elleni - fellebbezéseket, s klublicenc hiányában elutasította a DVTK beadványát.

Lombard: körbe az országban

Ugyanakkor az is eldőlt, hogy az eddig Siófokon szereplő Balaton FC Miskolcra teszi át székhelyét Pápa helyett, de ez a város sem marad élvonalbeli csapat nélkül. Az eddig Szombathelyen működő Lombard FC ugyanis éppen Pápára költözik. Így jelenleg 15 csapat szerepel az NB I-es listán. A klubvándorláshoz hozzátartozik, hogy a Lombard két éve tette át a székhelyét Tatabányáról; Diósgyőrben pedig ismét csak egy telephely-áthelyezés mentette meg a futballt, mivel a tavalyi szezon végén, amikor a Reszeli Soós István fémjelezte vállalkozás mondott csődöt, a Monor "költözött" a borsodi székhelyre.

Ligabiztost rendeltek öt klubhoz

A liga korábban hat NB I-es csapat nevezését utasította el, ezeket most - a diósgyőriekét kivéve - elfogadta, ugyanakkor a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC, a Balaton FC, a Videoton, a Békéscsaba és a Budapest Honvéd gazdasági tevékenységét ezentúl az MLL biztosa felügyeli és segíti majd.

A legkritikusabb a helyzet jelenleg a fővárosi zöld-fehéreknél, ott az elnökség döntése szerint november 1-ig rendezni kell az anyagiakat. Ha ez nem sikerül, akkor a klublicencben megfogalmazott szankciókat alkalmazzák majd, amely pontlevonáshoz is vezethet.

A Nyíregyháza indulhat

Az MLSZ kedden felkérte a nyíregyházi klubot az NB I-es szereplésre, hogy tizenhatos mezőny alakuljon ki, noha Szieben László ligaelnök korábban azt mondta, annyi csapat indul az első osztályban, amennyi szabályos nevezést adott le, "hiány" esetén nem töltik fel a létszámot. A nyírségiek egyébként korábban benyújtották a kérvényüket az NB I-es induláshoz szükséges licencre, de mivel nem harcolták ki a feljutást, azt nem bírálta el a szövetség.

Arról is döntött az elnökség, hogy az átigazolási időszak július 20-a helyett 31-én zárul.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!