Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klubvándorlás az NB I-es rajt előtt két héttel

2004.07.20. 15:27
Az MLSZ-ben kedden döntöttek az NB I-es csapatok nevezéseiről, és az utolsó pillanatban is változott a rajtsor: a DVTK nem indulhat, de a Balaton FC Pápa helyett Miskolcra teszi át a székhelyét, a Lombard viszont a Veszprém megyei városba teszi át a székhelyét.
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi rendkívüli ülésén bírálta el az NB I-es indulásról szóló - az MLL korábbi elutasító döntése elleni - fellebbezéseket, s klublicenc hiányában elutasította a DVTK beadványát.

Lombard: körbe az országban

Ugyanakkor az is eldőlt, hogy az eddig Siófokon szereplő Balaton FC Miskolcra teszi át székhelyét Pápa helyett, de ez a város sem marad élvonalbeli csapat nélkül. Az eddig Szombathelyen működő Lombard FC ugyanis éppen Pápára költözik. Így jelenleg 15 csapat szerepel az NB I-es listán. A klubvándorláshoz hozzátartozik, hogy a Lombard két éve tette át a székhelyét Tatabányáról; Diósgyőrben pedig ismét csak egy telephely-áthelyezés mentette meg a futballt, mivel a tavalyi szezon végén, amikor a Reszeli Soós István fémjelezte vállalkozás mondott csődöt, a Monor "költözött" a borsodi székhelyre.

Ligabiztost rendeltek öt klubhoz

A liga korábban hat NB I-es csapat nevezését utasította el, ezeket most - a diósgyőriekét kivéve - elfogadta, ugyanakkor a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC, a Balaton FC, a Videoton, a Békéscsaba és a Budapest Honvéd gazdasági tevékenységét ezentúl az MLL biztosa felügyeli és segíti majd.

A legkritikusabb a helyzet jelenleg a fővárosi zöld-fehéreknél, ott az elnökség döntése szerint november 1-ig rendezni kell az anyagiakat. Ha ez nem sikerül, akkor a klublicencben megfogalmazott szankciókat alkalmazzák majd, amely pontlevonáshoz is vezethet.

A Nyíregyháza indulhat

Az MLSZ kedden felkérte a nyíregyházi klubot az NB I-es szereplésre, hogy tizenhatos mezőny alakuljon ki, noha Szieben László ligaelnök korábban azt mondta, annyi csapat indul az első osztályban, amennyi szabályos nevezést adott le, "hiány" esetén nem töltik fel a létszámot. A nyírségiek egyébként korábban benyújtották a kérvényüket az NB I-es induláshoz szükséges licencre, de mivel nem harcolták ki a feljutást, azt nem bírálta el a szövetség.

Arról is döntött az elnökség, hogy az átigazolási időszak július 20-a helyett 31-én zárul.