Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sértődött a portugálok szövetségi kapitánya

2004.07.24. 15:39
A portugál futballválogatott brazil szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari az A Bola nevú lapnak adott interjújában panaszkodott: úgy érzi, az Eb előtt nem bíztak benne új munkahelyén, és a tornán tesztelték a tudását a portugál futballvezetők és újságírók is.
Luiz Felipe Scolari, aki a közelmúltban a 2006-os világbajnokság végéig meghosszabbította szerződését a portugál labdarúgó-válogatott élén, lapinterjúban amiatt méltatlankodott, hogy sokan csak az Európa-bajnoki ezüstérem megszerzése után hitték el, hogy jó edző.

Senki nem akarta klubedzőnek szerződtetni

"Többek számára hirtelen vált világossá, hogy megfelelően végzem a munkám" - mondta a portugál A Bolának. Egyúttal emlékeztetett arra, hogy korábbi elképzelései szerint a kontinensviadal után klubcsapatnál tevékenykedett volna, de Portugáliából például csak a Benfica vezetősége kereste meg őt, ráadásul a fővárosi alakulat elöljáróival is csupán kétszer-háromszor beszélt.

"A többi klub meg akart győződni arról, hogy tényleg elég jó vagyok-e" - fogalmazott a tréner.

Scolari, aki 2002-ben világbajnokságot nyert hazája, Brazília válogatottjával, arról is beszámolt, hogy utóbb Olaszországból, Angliából és Spanyolországból is megkeresték: "Ezekre az ajánlatokra viszont még úgy is nemet mondtam, hogy némelyik a jelenlegi fizetésem megduplázását tartalmazta. Úgy döntöttem, hogy kitartok amellett, aki bizalmat szavazott nekem, vagyis Gilberto Madailnak, a portugál szövetség elnökének szerződéshosszabbítási ajánlatát fogadom el."

Végül valójában az Eb-n kudarcot vallott

A portugál válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokság döntőjében 1-0-ra kikapott attól a görög csapattól, amellyel szemben a torna nyitómérkőzésén is alulmaradt (1-2), így valójában Scolari, illetve a portugál válogatott számára is kudarccal zárult a torna.