István, Vajk
17 °C
34 °C

Visszavonult Marc Overmars

2004.07.26. 14:39
Hétfő reggel, egy rendkívüli sajtótájékoztatón váratlanul bejelentette visszavonulását Marc Overmars, az FC Barcelona és a holland válogatott támadója. A mindössze harmincegy éves szélső a sorozatos térdsérülései miatt hagyja abba a futballt.
Váratlanul bejelentette visszavonulását Marc Overmars, a holland válogatott és az FC Barcelona világklasszis labdarúgója.

A még csak 31 éves csatár állandó térdproblémáival indokolta döntését, melyek évek óta kínozzák. Közel tíz éve, 1995-ben keresztszalag-szakadást szenvedett, és az utóbbi években is többször kellett kihagynia néhány hetet, hónapot.

Tönkrement a térde

A katalán élklubnál 2005-ig szóló szerződése volt, de a legutóbbi idényben sérülései és közepes formája miatt már általában csak csereként kapott lehetőséget. Korábban az Ajax Amsterdam és az Arsenal együttesét erősítette, előbbivel 1995-ben Bajnokok Ligáját, utóbbival Premier League-aranyat és F.A. Kupát nyert.

"Ma játékosként véget ér a pályafutásom, mert nem tudok már azon a szinten teljesíteni, amelyen szeretnék. A jobb térdemben már alig maradt porc a sok műtéttől" - mondta a rendkívüli sajtótájékoztatóján a szélvészgyors szélső.

Lemondott a fizetéséről is

Overmarsnak 2005 nyaráig élt a szerződése az FC Barcelonánál, de ő lemondott az egyéves fizetéséről. Joan Laporta, a katalánok elnöke ezt külön is kiemelte, és méltatta a játékosnak a klubért tett munkáját: "Őszintén és méltósággal távozik tőlünk. Hálás vagyok neki, mert játékosként mindent megtett a Barcelonáért".

Overmars a nemzeti csapatban 86-szor szerepelt, és 14-szer volt eredményes. Utoljára a portugáliai Európa-bajnokságon húzhatta magára a címeres mezt, amelynek elődöntőjében a házigazdák állították meg a hollandokat.

Marco Van Bastennek a bokája nem bírta

Jó tíz évvel ezelőtt, a '92/'93-as szezon végén minden idők egyik legjobb csatára, a szintén holland Marco Van Basten is sérülés miatt vonult vissza. A Milan egykori sztárja bokaproblémái miatt alig harmincévesen kényszerült befejezni a pályafutását.