Szilárda
-4 °C
3 °C

Szexbotrány az angol válogatottnál

2004.07.27. 17:02
A múlt héten még cáfolták, ám kedden az Angol Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményben is elismerte, hogy a szervezet egyik titkárnőjével, Faria Alammal intim kapcsolatba került Sven Göran-Eriksson szövetségi kapitány, és Mark Palios vezérigazgató is. A botrányt az Eb-n kiemelkedően teljesítő tinédzser csatár, Wayne Rooney prostituáltakkal folytatott orgiája teszi teljessé, amelyre szintén a hét elején derült fény.
Keddi londoni találgatások szerint belebukhat az angol labdarúgó-válogatott svéd szakvezetője a szövetségben (F.A.) kirobbant, igen kínos szexbotrányba, amelyben a testület vezérigazgatója is érintett. Ráadásul hasonló botrányba keveredett Wayne Rooney, a válogatott 18 éves csodacsatára is.

A múlt héten még cáfolták

A The Times és a BBC keddi értesülése szerint az F.A. "a következő egy hétben" igazgatósági ülést tart, hogy döntsön Sven-Göran Erikssonnak, a válogatott szövetségi kapitányának jövőjéről. Az ülés eredetileg augusztus végén lett volna esedékes, de az egybehangzó értesülések szerint valószínűleg előrehozzák.

Eriksson a lassan kiteljesedő, most már nem is cáfolt értesülések szerint még tavaly keveredett intim viszonyba a szövetség vezetése mellett dolgozó egyik titkárnővel, Faria Alammal.

Az affért különösen kínossá teszi, hogy a szövetség a múlt héten hivatalos nyilatkozatot tett közzé, amely szerint teljesen alaptalanok a szakvezető és a titkárnő szexuális kapcsolatáról szóló híresztelések. Nemsokra kiderült azonban, hogy a sztori igaz, sőt az is, hogy ugyanezzel a titkárnővel Mark Paliosnak, az F.A. vezérigazgatójának is volt egy rövid kalandja.

A szövetség kedden felfedte lapjait, és közleményt adott ki az ügyről: "Új, bizonyító erejű e-mailek kerültek elő, amelyekben Alam kisasszony az ismerőseinek számol be az Erikssonnal, illetve Paliosszal folytatott viszonyáról".

Bizonytalanná válhat Eriksson állása

Eriksson évi 4 millió fontos (másfél milliárd forintos) fizetésért vezeti az angol válogatottat, és szerződésbontás esetén keddi londoni lapértesülések szerint 14 millió font (5,3 milliárd forint) végkielégítést kérhet.

A sajtó szerint a döntést sürgeti, hogy a viszonylag korai portugáliai Eb-búcsú után a közvélemény nem fog tűrni ilyen bizonytalanságot a 2006-os világbajnokság felkészülési szakaszában. Anglia két idegenbeli mérkőzéssel kezdi a selejtezőket, először Ausztria, majd Lengyelország ellen.

Munkája mellett ráadásul rendezett magánélete is veszélybe kerülhet Eriksonnak. Az edző évek óta él együtt Nancy dall'Olio olasz ügyvédnővel, és a pár néhány éve már átvészelt egy hasonló válságot - a forróvérű skandináv akkor Ulrika Jonssonnal, a svéd televízió riporternőjével került nagyon közeli kapcsolatba - és nem biztos, hogy élettársa ezúttal is megbocsát neki. A szabadszájúságáról ismert állandó partner néhány hete éppen azzal keltett feltűnést, hogy a The Sunnak úgy nyilatkozott: Eriksson a portugáliai kudarc után nála vigasztalódott és "az ágyban Európa-bajnok lett".

Két prostituálttal volt egyszerre a tinédzser sztár

A futballszervezetben kialakult helyzetet bonyolítja, hogy Wayne Rooney, az angol válogatott és az Everton 18 éves csodagyereke is szexbotrányba keveredett. Rooneyról, akit a sajtó és a szurkolók eddig a szerénység és a példamutató élsportolói magatartás megtestesülésének tartottak, a bulvársajtó kiderítette, hogy tavaly csoportos orgián vett részt két prostituálttal.

Az egyelőre cáfolatlan hír után Coleen McLoughlin, Rooney eljegyzett menyasszonya és diákkori kedvese hangos botrány közepette adta ki az csatár útját, látványosan elhajítva 25 ezer fontos (9 millió forintos), vőlegénye által tervezett, gyémánttal kirakott jegygyűrűjét. Keddi bulvárbeszámolók szerint Rooney - akit még mindig kezelnek a portugáliai Eb-n elszenvedett lábfejcsont-törése miatt - "teljesen összeomlott", ami tovább hátráltathatja rehabilitációját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!