Valér
-1 °C
0 °C

A Videoton kiszáll a fociból

2004.07.29. 15:31
A labdarúgócsapaznál az elmúlt hetek eseményei miatt többször is negatív színben tüntették fel a cég nevét, ezért úgy döntöttek, inkább a város más szakosztályait támogatják. Azaz lehet, hogy Csank János eltávolítása sokkal "drágább lesz", mint azt előzőleg gondolták.
A Videoton Holding Rt. a jövőben nem kívánja támogatni az Arany Ászok Ligában szereplő székesfehérvári labdarúgócsapatot, az erre a célra szánt összeget át kívánja csoportosítani. Egy részét a városban működő más szakosztályoknak és a város tömegsportjának a segítésére, további részét a város, illetve a régió műszaki és innovációs szakmai kultúrájának emelésére kívánja fordítani. Erről a cég csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.

Nem kell a negatív reklám

A Videoton Holding Rt. szerint, a döntéshez hozzájárult, hogy miközben tíz éve folyamatosan névadóként támogatja az együttest, azzal kapcsolatban "az utóbbi időben több alkalommal történtek olyan események, melyek a Videotont, mint névadó szponzort a közvélemény előtt negatív színben tüntették fel." A cég úgy gondolja, tekintettel "a Futball Clubnál történt tulajdonos váltásra", szerencsésebb, "ha az új struktúrában a Videoton pénzügyi közreműködése nélkül folytatódik" a klub tevékenysége, és "lehetőség teremtődik új névadó szponzor bevonására is".

Az érintettek nem nyilatkoznak

A Videotonnál az MTI érdeklődésére azt mondták, az ügyben csak Széles Gábor, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója illetékes részletekkel szolgálni, őt azonban nem lehetett elérni.

Gál László, a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója a távirati irodától értesült a cég döntéséről, így egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

Csank kirúgása is szerepet játszhat a távozásban

Mint ismert, az elmúlt héten a csapat addigi edzője Csank János rábólintott fizetése csökkentésére, azonban mégis eltávolították posztjáról. Erről azonban hivatalos értesítést elfelejtetek küldeni neki, így miután segítőjével edzést akart tartani, Gál László, a székesfehérvári klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője közölte velük, hogy fel vannak mentve a munkavégzés alól. Ezután kisebb vita alakult ki, az ügyvezető a biztonságiak segítségét is igénybe akarta venni, végül azonban Csank és segítője elhagyta a sporttelepet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!