Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Gera a West Bromwich Albionban folytatja

2004.07.30. 17:39
Lezárult Gera Zoltán átigazolási ügye, miután pénteken kiderült: a Ferencváros támadója az angol élvonal újoncához, a West Bromwich Albionba szerződött. A 25 éves játékos három évre kötelezte el magát, a zöld-fehérek másfélmillió fontot kapnak érte.
Az elmúlt néhány átigazolási időszak slágertémája Gera Zoltán szerződtetése volt. A Fradi támadóját idén nyáron szóba hozták már a török Galatasarayjal, és a Szpartak Moszkvával is - havi hatmillió forintos fizetést utasított vissza -, de az angol élvonal újonca, a Crystal Palace is kérők között volt.

115 éves klubhoz került a támadó

A klub elnöke, Furulyás János a vasárnapi Nemzeti Sportban megerősítette, Gerát el kell adni, mert az egyesület anyagi gondjait az érte járó bevétel oldhatja meg. Pénteken kiderült: Gera a West Bromwich Albionba szerződött, három plusz egy évre.

A Premier League-be idén visszakerült egyesület nagy múlttal büszkélkedhet, 1889-ben alapították, F.A.-kupát (ötször, legutoljára 1968-ban) és bajnokságot (egyszer, 1920-ban) is nyert, de az elmúlt néhány évtizedben nem léphetett ki a nemzetközi porondra.

Gera köszöni a Fradinak

"Rendkívül boldog vagyok, és nagy köszönetet szeretnék mondani a Ferencvárosnak, a klub vezetőinek, valamennyi játékostársamnak és a szurkolóknak" - nyilatkozta a 22-szeres válogatott csatár a klub hivatalos honlapjának.

"Tisztában vagyok azzal, hogy ha nem futballoztam volna a Ferencvárosban, akkor ma mindez nem történhetett volna meg velem. Nem lehetnék egy első osztályú angol csapat szerződtetett labdarúgója. Nagyon szép éveket töltöttem a Fradiban. Boldog vagyok, hogy bajnokként és kupagyőztesként köszönhetek el a legcsodálatosabb magyar klubtól. Külön szeretném megköszönni Furulyás János elnöknek azt, hogy a klub vezetése végig rendkívül korrekt volt, nem gördített akadályt távozásom elé, és hozzájárult ahhoz, hogy fejlődésem érdekében külföldön folytathassam pályafutásomat" - értékelt.

Geráért másfélmillió fontot, vagyis jelenlegi árfolyamon 563 millió forintot utal át a West Bromwich a zöld-fehéreknek. Az Index értesülései szerint Gera heti tízezer fontot, vagyis közel négymillió forintot kereshet havonta a csapatnál.

Gera Angliába vágyott

Gera ügynöke, a szerb Vladan Filipovics úgy nyilakozott az angol klub honlapján, hogy pártfogoltja mindvégig Angliába vágyódott, és a megállapodással teljesült a vágya. A WBA vezetőedzője, Gary Megson így vélekedett: "örülök annak, hogy Zoltán csatlakozik hozzánk. Időt adunk arra, hogy megszokja az itteni életformát és megtanulja a nyelvet. Gera sokoldalú középpályás, akinek jó szeme van a támadásokra. Roppant gyors, atletikus és keményen küzd."

Gera mellett egy újabb csatárt is igazolt a WBA, az olimpiai bajnok, az Ajaxszal BL-t nyert nigériai Kanu ugyanis ugyancsak hároméves megállapodást kötött a West Bromwich Albionnal, miután öt és fél évet töltött az Arsenallal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!