Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gera kezdő akar lenni angol csapatában

2004.07.31. 20:43
Szándékosan titkolta a West Bromwich Albion érdeklődését Gera Zoltán, az engol első osztály újoncának új játékosa, aki pénteken írta alá szerződését. A válogatott csapatkapitánya nem fél a beilleszkedéstől, annak ellenére sem, hogy egyelőre nem tud jól angolul.
Pénteken jelentette be az angol elsőosztályú West Bromwich Albion, hogy három plusz egy évre leigazolta a Ferencváros válogatott támadóját, Gera Zoltánt. A játékos szombaton már Budapesten volt, és bemutatta be névre szóló, egyelőre szám nélküli mezét. "Mezszámom még nincs, de úgy tudom, a Ferencvárosban használt 30-as nem foglalt, úgyhogy Angliában is abban szeretnék játszani. Kedden utazok vissza a feleségemmel, és szerdán kell jelentkeznem az első edzésre" - mondta a válogatott csatár a délutáni teázással egybekötött sajtóbeszélgetésen.

Köszönet Furulyásnak és Matthäusnak

Gera fontosnak tartotta kiemelni, hogy rajta kívül a Ferencváros is jól járt, hiszen korábban - ha nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a zöld-fehéreknél - ingyen távozhatott volna a klubtól, így viszont az újonc birminghami egyesület 1,5 millió fontot (kb. 560 millió forintot) fizetett érte.

"Köszönöm Furulyás úrnak, hogy nem gördített akadályt eligazolásom elé. Emellett meg kell említenem Lothar Mattha:us szerepét, aki azzal, hogy csapatkapitánynak jelölt a válogatottban, óriásit emelt az ázsiómon, talán enélkül nem sikerült volna Angliába szerződnöm."

Titkolózott

Elárulta, hogy szándékosan titkolta a WBA érdeklődését, s hozzátette, igen hamar sikerült megállapodnia a klubvezetőkkel. "Szerdán utaztam ki, csütörtökön átestem az orvosi vizsgálaton, s pénteken már alá is írtam a szerződést" - mesélt a tárgyalás folyamatáról a pályafutását Harkányban kezdő, majd az NB I-ben Pécsen debütáló futballista.

Úgy véli, annak ellenére nem okoz majd neki gondot a beilleszkedés, hogy nem tud angolul, mert mint mondta, felesége jól beszéli a nyelvet, s ez sokat segíthet.

Már konzultált Torghellével

"Tudom, idő kell ahhoz, hogy felvegyem az ottani ritmust, de az első pillanattól kezdve azért fogok küzdeni, hogy kezdő legyek."

Gera megjegyezte, már beszélt a Crystal Palace-hoz igazolt Torghelle Sándorral is, s alig várják, hogy egymás ellen bizonyítsanak. A WBA a Premier League első fordulójában idegenben kezd a Blackburn Rovers ellen, majd utána rögtön egy városi rangadó következik az Aston Villával szemben.