Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Gera kezdő akar lenni angol csapatában

2004.07.31. 20:43
Szándékosan titkolta a West Bromwich Albion érdeklődését Gera Zoltán, az engol első osztály újoncának új játékosa, aki pénteken írta alá szerződését. A válogatott csapatkapitánya nem fél a beilleszkedéstől, annak ellenére sem, hogy egyelőre nem tud jól angolul.
Pénteken jelentette be az angol elsőosztályú West Bromwich Albion, hogy három plusz egy évre leigazolta a Ferencváros válogatott támadóját, Gera Zoltánt. A játékos szombaton már Budapesten volt, és bemutatta be névre szóló, egyelőre szám nélküli mezét. "Mezszámom még nincs, de úgy tudom, a Ferencvárosban használt 30-as nem foglalt, úgyhogy Angliában is abban szeretnék játszani. Kedden utazok vissza a feleségemmel, és szerdán kell jelentkeznem az első edzésre" - mondta a válogatott csatár a délutáni teázással egybekötött sajtóbeszélgetésen.

Köszönet Furulyásnak és Matthäusnak

Gera fontosnak tartotta kiemelni, hogy rajta kívül a Ferencváros is jól járt, hiszen korábban - ha nem hosszabbítja meg lejáró szerződését a zöld-fehéreknél - ingyen távozhatott volna a klubtól, így viszont az újonc birminghami egyesület 1,5 millió fontot (kb. 560 millió forintot) fizetett érte.

"Köszönöm Furulyás úrnak, hogy nem gördített akadályt eligazolásom elé. Emellett meg kell említenem Lothar Mattha:us szerepét, aki azzal, hogy csapatkapitánynak jelölt a válogatottban, óriásit emelt az ázsiómon, talán enélkül nem sikerült volna Angliába szerződnöm."

Titkolózott

Elárulta, hogy szándékosan titkolta a WBA érdeklődését, s hozzátette, igen hamar sikerült megállapodnia a klubvezetőkkel. "Szerdán utaztam ki, csütörtökön átestem az orvosi vizsgálaton, s pénteken már alá is írtam a szerződést" - mesélt a tárgyalás folyamatáról a pályafutását Harkányban kezdő, majd az NB I-ben Pécsen debütáló futballista.

Úgy véli, annak ellenére nem okoz majd neki gondot a beilleszkedés, hogy nem tud angolul, mert mint mondta, felesége jól beszéli a nyelvet, s ez sokat segíthet.

Már konzultált Torghellével

"Tudom, idő kell ahhoz, hogy felvegyem az ottani ritmust, de az első pillanattól kezdve azért fogok küzdeni, hogy kezdő legyek."

Gera megjegyezte, már beszélt a Crystal Palace-hoz igazolt Torghelle Sándorral is, s alig várják, hogy egymás ellen bizonyítsanak. A WBA a Premier League első fordulójában idegenben kezd a Blackburn Rovers ellen, majd utána rögtön egy városi rangadó következik az Aston Villával szemben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!