Auguszta
-3 °C
2 °C

Hoeness: Örökké Matthäus ellen

2004.08.02. 10:27
Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere a lehető legjobb megoldásnak találja Klinsmann kapitányi kinevezését, ugyanakkor élénken kritizálja a 150-szeres német válogatott, jelenlegi magyar kapitány Lothar Matthäust. A klubvezető szerint ha egykori beosztottja lenne a német kapitány, az olyan lenne, mintha egy KGB-ügynök lenne a kancellár.
"Mindig is az ellen voltam, hogy Matthäus legyen a szövetségi kapitány. Emellett a nézetem mellett kitartok, amíg az Isar a Dunába torkollik" - nyilatkozta a DSF televízió Doppelpass című műsorában Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere. "A német válogatott kapitányi posztjának társadalmi felelőssége is van, ide egy megbízható ember kell, Matthäus pedig nem ilyen. Ha ő lenne a szövetségi kapitány, az olyan lenne, mintha egy KGB-ügynököt választanának kancellárnak" - folytatta az egykori klasszis játékos.

Hoeness szerint Jürgen Klinsmann ideális a kapitányi posztra, a Klinsmann-Lőw-Bierhoff hármas pedig a legjobb megoldás a Nationalelf vezetésére. Teljesen normálisnak tartja, hogy Klinsmann csak két évre írt alá, hiszen nem lehet nyugdíjig tartó szerződést adni valakinek, akinek még nincsenek megfelelő edzői tapasztalatai.

Ugyanakkor a közvélekedéssel ellentétben Hoeness szerint a kapitányválasztás egyáltalán nem volt kaotikus. "Egy vagyont feltettem volna arra, hogy Hitzfeld lesz a kapitány, ezért engem is meglepett, hogy visszamondta. Matthäust egyébként hivatalosan senki nem kereste, mindössze ő maga "dobta fel" a nevét többször is".

Mint ismert, a 150-szeres német válogatott, jelenlegi magyar kapitány többször is felajánlotta segítségét, noha országa futballvezetői egyszer sem keresték meg hivatalos felkéréssel, és ő maga is a hangoztatta, szerződés köti a 2006-ig a magyar szövetséghez. Klinsmann kinevezése után élénken kritizálta mint a német szövetség döntését, mind egykori csapattársát, az új kapitányt is.