Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Zidane lemondta a válogatottságot

2004.08.12. 15:44
A májusban az UEFA történetének legjobb játékosává választott Zinedine Zidane bejelentette, nem akar többé pályára lépni a francia válogatottban. A szuperklasszis középpályás 93 meccs után távozik a nemzeti csapatból, amelyben huszonnégy gólt szerzett, illetve amellyel 1998-ban világbajnokságot, 2000-ben Európa-bajnokságot nyert.
Zinedine Zidane, a Real Madrid szupersztárja saját internetes honlapján jelentette be, hogy nem szerepel többet a francia labdarúgó-válogatottban.

"Tudtam, hogy egy adott pillanatban azt kell mondanom: vége" - írta Zidane.

Az új kapitány marasztalta

Néhány hete Michel Hidalgo, a francia válogatott korábbi szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, a nemzeti csapat megújulásához az kell, hogy Zidane ne játsszon többé a nemzeti csapatban.

Raymond Domenech, a júniusi Eb-kudarc után kinevezett szakvezető viszont a múlt csütörtökön találkozott a harminckét éves játékossal Madridban, és igyekezett őt rábírni a folytatásra. A kiváló futballista akkor jelezte, hogy egy-két héten belül végleges választ ad.

A Realban még folytatja

Lilian Thuram, Didier Deschamps, Laurent Blanc, Youri Djorkaeff és Marcel Desailly után a 32 éves Zidane a hatodik, aki a hat évvel ezelőtt világ-, négy éve pedig Európa-bajnok sikergárdából visszavonul.

A középpályás, akit májusban az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) történetének legjobb játékosának szavaztak meg, 93 mérkőzésen 26 gólt szerzett a francia nemzeti tizenegyben. A Real Madridban természetesen továbbra is pályára lép, a klubbal 2006 nyaráig van megállapodása, és biztosan ki is tölti azt.