Ágnes
-1 °C
2 °C

Idegenben ütöttük ki Skóciát is

2004.08.18. 23:28
Szerdán este barátságos futballmeccsen a magyar válogatott Skóciában verte a hazai csapatot 3-0-ra. Lothar Matthäus gárdája kifejezetten jól játszott, legjobbja talán a két gólt szerző Huszti Szabolcs volt: második találatát huszonöt méteres, védhetetlen, kapufás lövésből szerezte.
Szerad este Glasgow-ban barátságos labdarúgó mérkőzésen a magyar válogatott 3-0-ra nyert Skócia ellen.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, és bár a színvonal nem volt túl magas, feltűnően nagy iramban játszottak a csapatok. Döntetlennel mehettek volna pihenni a játékosok, ám pillanatokkal a lefújás előtt, már a hosszabbításban Kovács Péter sarkára csúsztak a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Huszti a 47. percben magabiztosan a bal alsó sarokba lőtte a labdát (0-1).

Remek, könnyed játék a szünet után

A pihenő után valamivel aggresszívebb lett a magyar csapat, és Huszti ismét gólt lőtt. A bal oldali középpályás a félpályától húzott a térfél közepe felé, majd egy húszméteres sprint után ballal bombagólt rúgott, a labda a jobb kapufáról félmagasan vágódott a hálóba (0-2).

Kétgólos vezetésnél végképp megjött a Matthäus-gárda önbizalma, szép akciók futottak végig a pályán, ám az utolsó passz egyszer sem jött össze. A skótok az összeomlás szélén álltak, bár volt egy-két helyzetük, de azokat elpuskázták.

A hetvenkettedik percben jött is a kegyelemdöfés: Simek ment el a jobb oldalon, majd beadását egy bek ki akarta rúgni, ám épp a kivetődő Marshall kapust találta telibe, akinek a hátáról a kapuba pattant a labda (0-3).

A második értékes idegenbeli győzelem

Az újabb gól után már fütyült a tizennégyezres skót közönség, de a lefújásig sem láthatott javulást csapatától, a magyar gárda könnyedén tartotta meg az eredményt a lefújásig, sőt, a hajrában még a letámadásra is maradt ereje.

Geráék abszolút megérdemelten nyerték meg a meccset, az utóbbi idők legjobb játékával. Huszti góljához mérhető találatot pedig válogatott mezben legutóbb talán Détári lőtt, így még látványosra is sikerült a glasgow-i este.

Lothar Matthäus csapata az újabb győzelemmel három hónapon belül a második igen magabiztos idegenbeli győzelmét szerezte, ráadásul nem Fehéroroszország vagy Moldova, hanem Németország és Skócia ellen.

Skócia-Magyarország 0-3 (0-1)
G: Huszti 47' és 53', Marshall 72' (öngól)
Sárgalap: Webster 47'