Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Ismét nem jutott a BL-be a Fradi

2004.08.25. 23:37
A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán késő este hosszabbításban 2-0-ra kikapott a Sparta Prahától Csehországban, így nem jutott a Bajnokok Ligájába. A zöld-fehérek jól játszottak, de elfáradtak a meccs végére, és szerencséjük sem volt, hiszen három kulcsjátékosukat is sérülés miatt kellett lecserélni.
Nem sikerült bejutnia az FTC-nek a labdarúgó Bajnokok Ligájába, mert a zöld-fehérek az utolsó selejtezőkör visszavágóján 2-0-ra kikaptak a Sparta Prágától, idegenben.

A meccs cseh fölénnyel indult, de már öt perc után magáhotz tért a Fradi, jól tartotta a labdát, és támadni is tudott. Huszti és Kapic volt a magyar klub legjobbja, a szlovén középpályás rengeteg labdát szerzett és jól is passzolt, de Penksa többnyire átvenni sem tudta a labdákat.

A félidő közepétől nyíltabb lett a játék, a Spartának is voltak helyzetei, de valódi ziccer egyik oldalon sem alakult ki. A zöld-fehéreknél valamivel többet volt a labda, és a gólhoz is valamivel közelebb álltak, így nagyon meglepőnek tűnt, hogy mégis a hazaiak szereztek vezetést.

Épp a cseh játékoshoz pattant a labda

Ráadásul a játékrész hosszabbításában, szabadrúgásból kapott gólt az FTC: Poborsky gyenge ívelése Kapic testén megpattant, épp a kilépő Zelenka elé, aki közelről a kapuba bombázta a labdát (1-0).

Egy gól kellett volna csak a továbbjutáshoz a Fradinak, és a második félidő elején Vagner talán meg is szerezhette volna azt. A cseh légiós remekül befűzte védőjét a jobb oladalon, a tizenhatoson belül, majd erősen középre lőtte a labdát, amiről Penksa lemaradt.

Persze a Sparta is próbálkozott tovább, közvetlenül Vagner helyzete után Szűcsnek kellett nagyot védenie, majd Poborsky éles, de mellé tartó lövése, majd büntetőterületen belüli műesése után ijedhettek meg a drukkerek, melynél Urs Meier játékvezető továbbot intett.

Három kulcsjátékos is kidőlt a Fradiból

Vagnert viszont már egy óra elteltével görcsölni kezdett, majd húzódás miatt le is kellett cserélni, csakúgy, mint a hetvenötödik perc környékén a combját fájlaló Gyepest, majd a hajrában a karját szorongató Kapicot. Három kulcsjátékosa nélkül egyre fáradtabban játszott a Fradi, melyből ekkor már csak a középhátvéd Botis tűnt ki, megszámolhatatlan felszabadító-fejessel.

A hosszabbításban viszont újra kiegyenlítettebbé vált a játék, és Huszti előtt adódott is lehetőség a BL-gól megszerzésére. A jobb oldalon Bajevszki lefutotta védőjét, keresztbe ívelt, de a beadás csak a tizenhatos bal oldalán helyezkedő Husztinak lett jó. Ő sem volt viszont rossz helyzetben, de nem tudta eldönteni, lőjön, vagy lövésre tegye le a labdát. Végül előbbit választotta, de a próbálkozásába beleléptek.

Szűcs bravúrral védett, de épp Homola érkezett

A hosszabbítás második félidejében abszolút fölénybe kerültek a házigazdák, akkor lehetett csak nyugodt a Fradi-tábor, ha a labda Poborskyhez került. A fénykorában gyors játékos rendre lelassította az akciókat, és a műesésekre törekedett.

Hét perccel a vége előtt sokadik szögletét lőhette a Sparta, a beadás jól is sikerült, egy fejes után Szűcs óriásit védett, de a kipattanót Homola két méetrről a hálóba pofozta 2-0.

A maradék időben egy gól még mindig a továbblépést jelentette volna a magyar gárdának, de két gyengécske fejesen kívül többre nem futotta, a Sparta megnyerte a meccset 2-0-ra, és bejutott a Bajnokok Ligájába.

Tőzsért játszatni kellett volna

A Ferencváros igen szerencsétlen meccsen esett el ismét a jól fizető európai elitligától, az első gól, a három kényszerű csere is "elkerülhető" lett volna. És be lehetett volna állítani a magyar futball legnagyobb tehetségét, a kivételes rúgótechnikájú Tőzsér Dánielt is. László Csaba valószínűleg a fiatal srác tapasztalatlansága miatt ezt nem tette meg, így talán kijelenthető, nagyobb kockázatvállalás sikert eredményezhetett volna.

A vereség miatt az FTC a BL-ben nem, de az UEFA-kupában még folytathatja, ám a negyven csapatos UEFA-ligába jutáshoz is túl kell még verekednie magát egy selejtezőkörön.