Auguszta
-3 °C
2 °C

Matthäus eufóriát akar

2004.08.31. 20:00
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Margitszigeten tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy csapatával győzni mennek Zágrábba, a horvátok elleni szombati, első világbajnoki selejtezőre.
"Utolsó két felkészülési mérkőzésünkön, Németországban és Skóciában kifejezetten biztatóan játszottunk, de ez mit sem ér a soron következő két összecsapásra nézve. Azt tudni kell, hogy a horvátok a favoritok, de nyerni akarunk. Éppen ezért offenzívek leszünk, de csak amennyire a játék engedi" - mondta a német szakember.

Bocsánatkérést követel Babostól a kapitány

A játékosként 150-szeres válogatott tréner nagyra tartja a riválist, s szerinte balszerencséje volt, hogy a nyári portugáliai Európa-bajnokságon nem jutott tovább csoportjából. Hozzátette: félni nem kell, és bízik a sikerben.

"Babos Gábor addig nem lesz újra válogatott, amíg én vagyok a kapitány. A Feyenoord kapusa csak úgy vállalta volna a szereplést, ha ő az elsőszámú hálóőr. Ezek után nálam még második és harmadik számú sem lesz. Döntésemen csak akkor változtatok, ha Babos az egész csapattól és tőlem is bocsánatot kér" - tért ki a keret összetételének legérdekesebb pontjára Matthäus, aki sajnálattal közölte, hogy Polonkai Attilára sérülése miatt nem számíthat, így 22 fősre szűkült névsora.

Üzenjenek a játékukkal a válogatottak

Apróbb sérüléssel bajlódik Szabics Imre, Torghelle Sándor, Tököli Attila, Gyepes Gábor és Tóth András is, de várhatóan szombatra mindannyian hadra foghatóak lesznek.

"Hátrányt jelenthet, hogy páran nem kapnak játéklehetőséget klubjukban, de számukra itt az alkalom a bizonyításra. Ha jól játszanak, trénerüknek üzenhetnek, hogy helyük van a csapatban. Személy szerint én mind a 22 játékosomban hiszek. Eufóriát akarunk okozni, amely megváltoztatná a hazai mérkőzések hangulatát és a szurkolók hozzáállását" - fogalmazott Matthäus.

Szabics is bízik a sikerben

A bokasérüléssel küzdő Szabics is kifejezetten optimistán néz a két találkozó elé.

"A horvátok jobb erőkből állnak, de ezt csapatként ki tudjuk egyenlíteni, sőt felül is tudjuk múlni őket" - mondta a VfB Stuttgart csatára, aki hozzátette: számára nem okozna gondot, ha csak a cserepadon kezdene.

A válogatott minden nap két edzéssel - 10 és 18 óra - készül a Vízművek pályáján, majd pénteken délelőtt különrepülőgéppel kel útra a horvát fővárosba, ahol másnap 20:30-tól a Maksimir-stadionban csap össze a horvátokkal. Négy nappal később a Szusza Ferenc-stadionban 21:15-től Izland lesz az ellenfél.

A keret:
Kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Szűcs Lajos (Ferencváros)
Védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Gyepes Gábor (Ferencváros), Stark Péter (Győri ETO), Tóth András (Budapesti Vasas), Szélesi Zoltán (Energie Cottbus), Lőw Zsolt (Energie Cottbus)
Középpályások:Bodnár László (Roda JC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Molnár Balázs (Ankaraspor), Huszti Szabolcs (Ferencváros), Leandro (Ferencváros), Rósa Dénes (Ferencváros), Simek Péter (Újpest)
Csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Kovács Péter (Viking Stavanger), Tököli Attila (1. FC Köln)