Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verebes beszólt Matthäusnak, az RTL Klub levette a műsorról

2004.09.08. 11:04
A szerdai, Izland elleni világbajnoki selejtező alatt már nem Verebes József lesz a meccset közvetítő RTL Klub szakkommentátora. A csatorna szerint most a korábbi válogatott focista, Kovács Kálmán a "soros", és a cserének semmi köze ahhoz, hogy a "Mágus" és Lothar Matthäus a tévén és a sajtón keresztül összeszólalkozott a horvátok elleni összecsapás alatt elhangzottak miatt.
Szokatlanul éles hangot ütött meg szombaton Verebes József az RTL Klub szakkommentátoraként a horvát-magyar világbajnoki selejtező futballmérkőzés alatt. A korábbi kétszeres szövetségi kapitány, edzőként háromszoros magyar bajnok, jelenleg kispad nélküli "Mágus" többször megjegyezte, hogy a válogatott tagjai nem mozognak eleget labda nélkül, amikor pedig a riporter Léderer Ákos arról beszélt, hogy a védő Tóth András jóval alacsonyabb a vele szemben támadó Dado Prsónál, Verebes lelkesen hozzátette: "az hagyján, de száz méteren két másodperccel lassabb, mint a horvát."

Matthäus kikérte magának

A válogatott német szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus jól ismert már arról, hogy folyamatosan az egység, az összefogás, a lelkesedés fontosságát hangsúlyozza, és nem nagyon tűri a fals hangokat. A korábbi 150-szeres válogatott világklasszis felháborodott hangon kérte ki magánk a negatív véleményt. "Megkaptuk a vereségért a kritikát, a jogos kritikát, és ezt el is fogadom, ám a sértéseket, a gúnyolódást visszautasítom a csapat nevében! Néhány újságíró, no meg a találkozót közvetítő televíziós csatorna szakkommentátora, aki annak idején maga is kapitányként dolgozott, túl messzire ment, és úgy beszélt rólam, no meg a csapatomról, hogy az elfogadhatatlan. Rögtön tennék is egy javaslatot Verebes Józsefnek: jöjjön ki valamelyik edzésünkre, és mutassa meg, miként csináljuk. Szeretettel várjuk az ötleteit, gondolatait és az építő jellegű kritikáját" - mondta Matthäus a Nemzeti Sportnak.

Jobb a békesség

Verebes erre a kirohanásra már nem válaszolt szűkszavúan csak annyit jegyzett meg, hogy mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz zokon. A szókimondásáról is elhíresült tréner szavai már előrevetítették, az RTL Klub visszavonulót fúj és szerdán már nem Verebes szakérti Geráék passzait.

A csatorna sportosztályának vezetője, Héder Barna szerint csak a szokásos rend miatt lesz Kovács Kálmán a szakkommentátor, nincs is szó cserérről, arról végképp nem, hogy Matthaus felháborodása miatt tűnne el Verebes a képernyőről.

A Vasas-Újpesten visszatér Verebes

A "Mágus" rajongói megnyugodhatnak, mert vasárnap délben már ismét ő mondhatja el a véleményét a Vasas-Újpest fővárosi rangadóról.