Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Verebes beszólt Matthäusnak, az RTL Klub levette a műsorról

2004.09.08. 11:04
A szerdai, Izland elleni világbajnoki selejtező alatt már nem Verebes József lesz a meccset közvetítő RTL Klub szakkommentátora. A csatorna szerint most a korábbi válogatott focista, Kovács Kálmán a "soros", és a cserének semmi köze ahhoz, hogy a "Mágus" és Lothar Matthäus a tévén és a sajtón keresztül összeszólalkozott a horvátok elleni összecsapás alatt elhangzottak miatt.
Szokatlanul éles hangot ütött meg szombaton Verebes József az RTL Klub szakkommentátoraként a horvát-magyar világbajnoki selejtező futballmérkőzés alatt. A korábbi kétszeres szövetségi kapitány, edzőként háromszoros magyar bajnok, jelenleg kispad nélküli "Mágus" többször megjegyezte, hogy a válogatott tagjai nem mozognak eleget labda nélkül, amikor pedig a riporter Léderer Ákos arról beszélt, hogy a védő Tóth András jóval alacsonyabb a vele szemben támadó Dado Prsónál, Verebes lelkesen hozzátette: "az hagyján, de száz méteren két másodperccel lassabb, mint a horvát."

Matthäus kikérte magának

A válogatott német szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus jól ismert már arról, hogy folyamatosan az egység, az összefogás, a lelkesedés fontosságát hangsúlyozza, és nem nagyon tűri a fals hangokat. A korábbi 150-szeres válogatott világklasszis felháborodott hangon kérte ki magánk a negatív véleményt. "Megkaptuk a vereségért a kritikát, a jogos kritikát, és ezt el is fogadom, ám a sértéseket, a gúnyolódást visszautasítom a csapat nevében! Néhány újságíró, no meg a találkozót közvetítő televíziós csatorna szakkommentátora, aki annak idején maga is kapitányként dolgozott, túl messzire ment, és úgy beszélt rólam, no meg a csapatomról, hogy az elfogadhatatlan. Rögtön tennék is egy javaslatot Verebes Józsefnek: jöjjön ki valamelyik edzésünkre, és mutassa meg, miként csináljuk. Szeretettel várjuk az ötleteit, gondolatait és az építő jellegű kritikáját" - mondta Matthäus a Nemzeti Sportnak.

Jobb a békesség

Verebes erre a kirohanásra már nem válaszolt szűkszavúan csak annyit jegyzett meg, hogy mindenkinek szíve joga, hogy mit vesz zokon. A szókimondásáról is elhíresült tréner szavai már előrevetítették, az RTL Klub visszavonulót fúj és szerdán már nem Verebes szakérti Geráék passzait.

A csatorna sportosztályának vezetője, Héder Barna szerint csak a szokásos rend miatt lesz Kovács Kálmán a szakkommentátor, nincs is szó cserérről, arról végképp nem, hogy Matthaus felháborodása miatt tűnne el Verebes a képernyőről.

A Vasas-Újpesten visszatér Verebes

A "Mágus" rajongói megnyugodhatnak, mert vasárnap délben már ismét ő mondhatja el a véleményét a Vasas-Újpest fővárosi rangadóról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!