Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Dragóner nem akar visszatérni Belgiumba

2004.09.08. 16:10
Amíg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem tisztázza, hogy a belga Molenbeek vagy a portugál Guimaraes játékosa Dragóner Attila, addig felfüggesztette a védő játékjogát. Dragóner úgy tartja, Portugáliában marad, és nem követett el szabálytalanságot. Ha vétkessége igazolódik, kétéves eltiltást is kaphat.
A hónapok óta Portugáliában készülő Dragóner Attila kizártnak tartja, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség arra kötelezze, térjen vissza Belgiumba az élvonalba idén feljutott Molenbeek együtteséhez. "Ez elképzelhetetlen" - jelentette ki az MTI megkeresésére a 27-szeres válogatott védő, aki egyelőre nem szerepelhet a Guimaraesben, mivel a FIFA egy hónappal ezelőtt felfüggesztette a játékjogát.

Dragóner már várja, hogy vége legyen az ügynek

"Ebben semmi meglepő sincs, hiszen mindig így rendelkezik a nemzetközi szövetség, amíg nem hoz döntést valamilyen vitás döntésben. Ez azonban nem jelent automatikus eltiltást. Azt viszont még magam sem tudom, hogy mikor dől el a sorsom, mert nem értesültem a FIFA-tárgyalás időpontjáról" - tette hozzá a futballista, aki a legutóbbi szezonban bajnok és kupagyőztes volt a Ferencvárossal. Dragóner azt is elmondta, már nagyon várja, hogy lezáruljon az ügye.

"Folyamatosan edzek, minden héten úgy készülök, hogy rövidesen már ismét pályára léphetek. Sajnos, nem csak rajtam múlik, hogy mikor szerepelhetek ismét."

Szándéknyilatkozat vagy szerződés?

Dragóner Attila július elején bejelentette, hogy kettő plusz egy évre a Molenbeekhez igazolt. A brüsszeliek azt állítják: a magyar játékos a szerződését is aláírta, ennek ellenére váratlanul Portugáliába utazott, és ott a Guimaraes csapatával készült. (Két meccs után győzelem és döntetlen a társulat mérlege.) Dragóner arra hivatkozott, hogy őt nem köti megállapodás az újonc Molenbeekhez, mert csak egy szándéknyilatkozatot írt alá, ily módon nem követett el szabálytalanságot.

A felháborodott belgák azonnal a nemzetközi szövetséghez fordultak, és ennek következményeként függesztette fel Dragóner játékjogát a FIFA. A szervezetnek tisztáznia kell, melyik csapat jogosult a játékos szerepeltetésére. A Molenbeekben korábban Lőrincz Emil is játszott, és a klubvezetők abban reménykedtek, hogy Dragóner lehet az egyik legjobb erősítés. A gárda négy forduló után a tizenkettedik a pontvadászatban.

Kétéves eltiltást is kaphat

Dragóner tavaly több mint egy hónapon át próbálkozott, de egyetlen csapattal sem sikerült megállapodást kötnie. Amennyiben Dragóner hibát követett el, és mindkét csapathoz érvényes szerződést írt alá, kétéves eltiltást is kaphat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!