Ágnes
-5 °C
2 °C

A Crystal Palace edzője neheztel Matthäusra

2004.09.09. 15:28
Az angol Crystal Palace edzője nehezményezi, hogy Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerepeltette Torghelle Sándort. A magyar játékos hetek óta sérüléssel bajlódik és ezt hiába igazolták orvosi papírral az angolok, játékosuknak mégis játszania kellett a válogatottban.
A Crystal Palace vezetőedzője, Ian Dowie szerint Lothar Matthäus szövetségi kapitány felelőtlenül cselekedett, amikor csereként pályára küldte a még nem teljesen egészséges Torghelle Sándort a Magyarország-Izland világbajnoki selejtezőn.

Hiába az orvosi papir

"Csapatorvosunk szerint haza sem kellett volna repülnie a játékosnak. Ráadásul Lothar azt ígérte, ha elengedjük Sándort, akkor már kedden visszatérhet hozzánk. A játékos egy specialista levelét is elvitte magával, ebben az állapotáról szólt egy jelentés, de ezek ellenére is pályára lépett. Nem értem, hogy erre miért volt szükség" - mérgelődött a szigetországi klub trénere a Reuters hírügynökségnek.

Ian Dowie a helyszínen, a Szusza Ferenc-stadionban tekintette meg a 3-2-es magyar sikerrel zárult találkozót, amelyen a Matthäus-csapat második gólját éppen Torghelle rúgta. Az MTK volt csatárán kívül Király Gábor is a Crystal Palace futballistája, róluk mondott véleményt az edző az mlsz.hu internetes oldalnak.

Torghelle a nyerőember

"Őszintén elégedett vagyok mindkettőjükkel. Sándor nagyszerű futballista. Miután bejött a pályára minden megváltozott. Nemcsak a játék, hanem a hozzáállás is és ezt a közönség is értékeli. Igazi nyerő ember. Látszott, hogy fájdalmai vannak bizonyos mozdulatoknál, amikor a jobb lábát használja, ezért aztán lőtt egy pazar gólt ballal..."

A brit hírügynökségnek Dowie azt is elmondta, hogy végső soron örül Torghelle szereplésének, de nem biztos abban, hogy már teljesen felépült. "Ha bicegve jön vissza, akkor láthatnak majd egy boldogtalan Premier League-edzőt." A tréner hozzátette: Torghellére az augusztus 18-i skót-magyar (0-3) barátságos meccs óta nem számíthatott, miután bokaszalag-sérülést szenvedett.

Felesleges utaztatás

"Le is akart menni a pályáról, de visszaküldték, s még tíz percet játszania kellett. Pedig már sérült volt. Ráadásul haza is utazott Magyarországra, négy órát repült, pedig Glasgowból egyenesen Londonba jöhetett volna. Ezt nem nevezném minden idők legjobb bánásmódjának" - jelentette ki Dowie.

Mindenesetre az újpesti vb-selejtezőt követően maga Lothar Matthäus is elismerte: Torghelle azért "kezdett" a kispadon, mert még nem volt tökéletes az állapota.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!