Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Maradonát ismét kórházba szállították

2004.09.11. 17:40
Ismét kórházba került Diago Maradona, az egykori világklasszis futballista. A 43 éves világbajnokot légzési- és keringési gondok miatt ugyanarra a klinikára szállították, mint tavasszal, amikor drogtúladagolásból adódó szívinfarktusát követően megmentették az életét, ám ezúttal néhány órával később kiengedték.
Légzési nehézségek és keringési rendellenességek miatt rövid időre ismét kórházba került Diego Maradona, az argentinok egykori futballsztárja.

Nem tudni, pontosan miért került újra kórházba

Az 1986-os mexikói világbajnokságon győztes csapat klasszisát ugyanarra a klinikára szállították, mint tavasszal, amikor a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét. Ezúttal azonban néhány óra után távozhatott.

A kokainfüggőségéről is elhíresült, 43 éves Maradona április 18-án súlyos szív-, illetve légzési panaszokkal került be az intenzív osztályra, ahol tizenkét napon át kezelték. Ezután saját felelősségére távozott, rövid idő elteltével azonban újra kórházba került, majd családja unszolására egy drogbetegekkel foglalkozó intézetbe vonult, amelyet csak engedéllyel hagyhat el.

Kubában akarja 'kúráltatni' magát

Maradona nehezen bírta az elvonókúrát, többször is távozni akart az intézetből, de családtagjai ezt rendre megakadályozták. Az egykori szuperklasszis emiatt meg is haragudott, és Argentína államelnökéhez fordult: engedje meg neki, hogy visszatérjen Kubába, ahol évek óta élt. Természetesen lehetővé tették számára a távozást, és múlt héten meg is próbálta elhagyni hazáját, de végül a repülőtérről visszafordult, és ismét a drogelvonóba ment.

Maradona saját bevallása szerint a nyolcvanas évek elején, Barcelonában vált kábítószer-élvezővé, és ottani légióskodásától kezdve kokainista. Visszavonulása után Kubában telepedett le, ahol gond nélkül hódolhatott káros szenvedélyének, mígnem a szervezete felmondta a szolgálatot. Az orvosok viszont, annak ellenére, hogy halálos adagot vett be, megmentették az életét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!