Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A Diósgyőrt mégsem zárták ki a futballbajnokságból

2004.09.14. 21:34
A labdarúgó-szövetség kedden tárgyalta az NB I-es bajnokságból kizárt Diósgyőr ügyét és az MLSZ elnöksége kimondta: a klub jelenleg nincs kizárva az első osztályú küzdelmekből. Egyúttal új eljárásra utasította a Magyar Labdarúgó Ligát.
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi, rendkívüli ülésén határozatban kötelezte a Magyar Labdarúgó Ligát, hogy a sportág szabályzatainak - licenc-, fegyelmi és versenyszabályzat - megfelelően folytassa le eljárását a diósgyőri csapatot működtető Siófok FC Kft. licencével kapcsolatban.

Személyi konzekvenciák

A testület megállapította, hogy a csapat jelenleg nincs kizárva az Arany Ászok Ligából. Az MLSZ elnöksége továbbá felkérte az MLL elnökét, Szieben Lászlót, hogy vizsgálja meg az ügy esetleges személyi konzekvenciáit.

A Siófok FC Kft. által működtetett Diósgyőri BFC a péntek óta nem vehet részt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban Sélley Zoltán magyarországi licenc-menedzser múlt pénteki döntése alapján. Az úgynevezett klublicenc az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályrendszere, az egyesületek csak ennek birtokában vehetnek részt 2004-től a nemzetközi kupaküzdelmekben.

Az MLSZ elnöke, Bozóky Imre hétfőn hívott össze rendkívüli elnökségi ülést, hogy az MLSZ kialakítsa álláspontját.

Pénteken, az UEFA állásfoglalásának ismeretében, az MLSZ rendes elnökségi ülésén várhatóan ismét napirendre kerül a klub ügye.

Egyszer már az MLSZ is nemet mondott

Szieben László az nb1.hu internetes oldalnak úgy nyilatkozott, hogy egyetért az MLSZ határozatával, mert mindkét szervezetnek fontos, hogy betartsa a saját maga, illetve az UEFA által hozott szabályokat.

"Arról azonban nem feledkezhet meg az MLSZ, hogy a licencadó bizottság már az első körben sem engedélyezte a Diósgyőr indulását, és éppen az MLSZ szabta meg a szeptember 10-ei időpontot a hiánypótlásra, amely egyébként a határidőig nem történt meg" - tette hozzá. Az esetleges személyi konzekvenciákra vonatkozó MLSZ-kérést illetően annyit jegyzett meg, hogy "Sélley Zoltán eddig kiváló munkát végzett, az UEFA a második helyre értékelte tevékenységét Európában".

Nincs senkinek jogköre

A liga által később kiadott hivatalos közlemény némileg eltérően fogalmazott Szieben korábbi szavaihoz képest: "Sem az MLSZ-nek, sem az MLL-nek nincs megfelelő jogköre ahhoz, hogy a licenceljárás menetét befolyásolja. Erre Magyarországon a licencadó bizottságoknak, illetve a licencadó menedzsernek van jogosítványa. Az MLL minden határozatáért, amely az ügyben született, vállalja a felelősséget az önellentmondó szabályok közepette is".

Szieben méltányosságot kért

Szieben, mint a magyarországi licenc-menedzser adminisztrációs ellenőre hétfőn azzal a kéréssel fordult az engedélyeket kiadó európai szövetséghez, hogy méltányossági alapon, a szeptember 13-án beérkezett dokumentáció alapján járjon el az UEFA illetékes testületénél a Siófok FC Kft. licence ügyében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!