Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Tamásit kirúgták a Vasastól

2004.09.20. 18:20
Vasas labdarúgó csapatának vezetősége a gyenge bajnoki szereplés miatt közös megegyezéssel szerződést bontott Tamási Zsolt edzővel. A távozó tréner helyére ideiglenesen eddigi segítője, Kozma István ül a kispadra.
"Hétfőn értesítettek, hogy ülést tart a vezetőség. A megbeszélés során hosszasan elemeztük a történteket, majd arra a következtetésre jutottunk, hogy nem folytatjuk a közös munkát" - mondta az MTI-nek Tamási, akinek a szezon végén járt volna le a kontraktusa.

Tamási Győrben még sikeredző volt

A nyári átigazolási időszak után az évadnak nagy reményekkel nekivágó angyalföldiek hat forduló után egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint négy vereséggel mindössze a 14. helyen állnak az Arany Ászok Ligában.

Tamási korábban a Győrnél ténykedett - Varga Zoltánt váltotta -, és elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a csapat bennmaradt a 2002-es bajnokságban. Ezek után a Győr jól szerepelt, ötödik helyen állt a félidőben, de 2003 telén mégis mennie kellett, mert Vargát visszahozta a tulajdonos, ő pedig nem vállalta az együttműködést a Magyarországon eddig még sikertelen edzővel.

Vele jutott fel a Vasas

Félév pihenő után nyerte meg őt feljutási céljainak a Vasas, a terv sikerült is, az élvonalban azonban már Tamási nélkül képzelik el a jövőt Angyalföldön.

Ebben az idényben ez a második edzőváltás a magyar bajnokságban, augusztus 17-én a Budapest Honvédnál Bognár György váltotta Gálhidi Györgyöt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!