Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Diósgyőrött a győrieket és a médiát tartják hibásnak

2004.09.27. 13:50
A tojással megtámadott győri futballedző szerint szervezett akció folyt ellene csapata diósgyőri meccsén. A szombati találkozó után feldühödött nézők rohantak a pályára és verekedésbe keveredtek a vendégjátékosokkal. A hazai csapat tulajdonosa az ellenfél két játékosát, a szurkolókkal összetűző Vincze-testvéreket hibáztatja elsősorban a történtek miatt.
Minden résztvevő mást tart hibásnak a szombaton lejátszott Diósgyőr-Győr bajnoki labdarúgó-mérkőzés "utójátékával" kapcsolatban. Mint ismert, a találkozó botrányos körülmények között ért véget. A hazai szurkolók már a találkozó előtt és közben is súlyosan sértegették a vendégek edzőjét, Reszeli Soós Istvánt, aki ezt a találkozó 36. percéig bírta, majd nemcsak a stadiont, de a várost is elhagyta. A trénerről tudni kell, hogy korábban a helyi csapatot irányította, sőt, a tulajdonosi csoport képviselője is volt a 2002-2003-as szezonban. Az általa vezetett futballcég azonban tönkrement, akkor megszűnt a DVTK, Reszeli pedig elhagyta a várost és több száz milliós adósságot hagyott maga után.

A

A találkozó ezután különösebb incidens nélkül lezajlott, majd a lefújást követően több hazai néző is beugrott a pályára, és összetűzésbe került a levonuló győri játékosokkal. Vincze Ottó, a vendégek játékosa pedig ökölcsatába is keveredett egy hazai "szurkolóval".

'Még soha nem féltem ennyire'

Az egykor a válogatottnál is számításba vett játékos szerint az életüket kellett menteniük, holott csak futballozni szerettek volna. "Sok kemény meccsen vettem már részt, de ennyire még sohasem féltem" - mondta a mérkőzés után.

Reszeli Soós szerint tudatos, szervezett akció folyt ellene, amit a stadionban elhelyezett drapériák is bizonyítanak. Az edző úgy emlékezett vissza, hogy a vendég kispad mögött egyre csak gyűltek a szurkolók és tojással, sörös dobozokkal dobálták őt és segítőit, ezért döntött a távozás mellett.

Hibás edző, hibás játékos

Ezzel szemben Kuti Isván, a diósgyőri klub tulajdonosa érdekes közleményt tett közzé a klub honlapján. Ebben mély megdöbbenésének ad hangot, mert véleménye szerint a Nemzeti Sport és az RTL Klub, az elõzmények elhallgatásával, egyoldalúan mutatta be a Diósgyõrben történteket. A felvételeken is látszik, hogy öt-hat hazai rendbontó jutott be a pályára, ahol valóban megkergették a pályáról lefelé vonuló Vincze Gábort, aki a helyett, hogy az öltözõbe futott volna, verekedni kezdett az egyik huligánnal, ezzel tovább provokálta az amúgy is feszült hangulatot. Ezek után Vincze Ottó a biztonságot nyújtó játékoskijáróból visszafutva megütött egy rendezõt, aki könnyebben megsérült.

Mennyien voltak?
Kuti szavainak ellent mond, hogy a dvtk.hu-n, a klub hivatalos honlapján a meccstudósításban 30-40 fősnek becsülik a pályára beszaladó és az ETO játékosaira támadó szurkolók létszámát.

Véleménye szerint, a rendezõk megfékezték a berohanó garázdákat és rövid idõ alatt, helyreállították a rendet. "Ha az említett két Úr (a Vincze-testvérek - a szerk.) nem provokál balhét, nagy valószínûséggel a mérkõzés rendben befejezõdött volna" - áll Kuti István nyílt levelében. Ugyancsak hibásnak érzi Reszelit, aki jól tudta mi vár rá a találkozón, mégis leült a kispadra.

Felhergelt szurkolók

Ugyanakkor arról nem beszélt senki, hogy a mérkõzés után, a gyõri játékosok az öltözõ ablakából obszcén jeleket mutogattak a távozó szurkolóknak, ami végül is azt eredményezte, hogy az addig a rendõrséggel békésen beszélgetõ szurkolók megvadultak és be akartak jutni a klubházba.

Ez végül nem sikerült nekik, így kövekkel és féltéglákkal dobálták meg az épületet, a rendőröket és a győriek buszát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!