Gusztáv
3 °C
6 °C

Pető miatt büntethetik meg a holland futballszövetséget

2004.09.28. 23:53
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azt fontolgatja, hogy felelősségre vonja a francia, az olasz és a holland szövetséget, mivel azok túl enyhe büntetést szabtak ki a doppingoláson ért játékosokra. Hollandiában Pető Tamás tízmeccses eltiltását kifogásolják a világszervezet vezetői.
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azt fontolgatja, hogy felelősségre vonja a francia, az olasz és a holland szövetséget, mivel azok túl enyhe büntetést szabtak ki a doppingoláson ért játékosokra.

A kötelező minimális büntetést sem szabták ki

A FIFA azt kifogásolja, hogy három tagszervezete több esetben a minimális szankciónál - hat hónapos eltiltás és pénzbírság - is enyhébb ítéleteket hozott.

Az ügynek magyar vonatkozása is van, ugyanis a hollandok éppen azért számíthatnak megrovásra, mert csupán 20 mérkőzésre - ebből tíz felfüggesztett - tiltották el Pető Tamást. A NAC Breda magyar középpályása norandroszteronnal bukott meg csapata február 4-i, PSV Eindhoven elleni találkozóját követően.

Pető állítja, nem doppingolt

A válogatott futballista tagadja bűnösségét, de az eltiltás "csak" erkölcsileg károsítja, mivel térdsérülése miatt november közepéig eleve nem játszhatott volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!