Auguszta
-7 °C
0 °C

Telt ház és magabiztos Fradi várja a Millwallt

2004.09.29. 17:55
Minden bizonnyal telt ház és egy győzelemre játszó Ferencváros várja majd az angol Millwall együttesét a csütörtöki UEFA-Kupa visszavágón. Mind a magyar edző, mind angol kollégája győzelmet vár csapatától.
"Nem gyakoroltuk külön a tizenegyeseket, mert a továbbjutás már a kilencven perc alatt eldől" -mondta László Csaba, a Ferencváros labdarúgó-csapatának vezetőedzője, a Millwall elleni UEFA-Kupa találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

"Úgy kell játszani, mint Angliában"

"Természetesen módosul a taktikánk az angliai meccshez képest, hiszen akkor számunkra olyan eredmény elérése volt fontos, mely után van esélyünk a visszavágón. Ez sikerült is, most viszont nem csak jó eredményt, de olyan játékot várok, mint amilyet kint nyújtottunk a bekapott gól után. Bízom benne, hogy játékosaim nem csak megértik, de meg is mutatják, hogy tudnak az egész találkozón úgy játszani, mint tették azt Angliában, hátrányban" - mondta László.

A csütörtökön rendezendő találkozón a Fradi összeállítása két helyen változik a hétvégi, Vasas elleni meccshez képest. Biztos, hogy Kapic sárga lapok miatt kimarad - helyettesítéséről még nem döntött az edző -, de a másik módosításról nem akart beszélni a tréner. Nem titkolta el viszont, hogy játszani fog Botis, aki az angliai találkozón a csapat egyik legjobbja volt. Valamint azt is eldöntötte, csapata két csatárral kezd.

Garantált a telt ház

Érdemes korán a stadionba menni
A klub vezetői kérik a szurkolókat, minél korábban érkezzenek, mert az UEFA előírásainak megfelelően szigorú biztonsági intézkedések előzik meg a találkozót, így több ellenőrző ponton kell átmenniük, hogy a stadionba juthassanak. A kapukat a meccs előtt másfél órával, 19.30-kor nyitják.

Eddig 13 000 jegyet adtak el és minden bizonnyal az a pár száz is hamar elkel majd, ami még a pénztárakban maradt, így garantált a telt ház. Az angol csapatot hetven újságíró kíséri el és Angliában két rádió és egy televízió közvetíti a találkozót. "Gólt kell rúgnunk és nem szabad kapnunk, ez a legfontosabb. Az első perctől az utolsóig koncentrálni kell, a megszerzett, lepattanó labdákat pedig gyorsan, pontosan megjátszani. Az első perctől az utolsóig teljes erőbedobással kell küzdenünk" - mondta a bajnok és kupagyőztes együttes szakvezetője.

A Ferencváros továbbjutási esélyeit növeli, hogy az angolok két legjobb csatára, Barry Hayles és Daniele Dichio biztosan nem játszhat csütörtökön, mindketten sérültek.

A Millwall nem a szezon legfontosabb meccsére készül

Szintén a magyar gárda mellett szól, hogy a Milwall játékosedzője, Dennis Wise - amint az egyik pesti hotelben tartott sajtótájékoztatón elmondta - "nem a szezon legfontosabb meccsére készül". A Chelsea volt futballistája viszont "nagyon csalódott" lenne, ha kiesénének, leginkább az első találkozón, "a hajrában bekapott ügyetlen gól miatt". Ráadásul úgy gondolja, otthon "sokkal jobbak" voltak és "két-három góllal" nyerniük kellett volna.

Mindemiatt "csak a győzelem lehet a gárda célja", bár egy "2-2-es döntetlen is elfogadható lenne", hiszen "a továbbjutás a lényeg". Wise elárulta továbbá, edzésen gyakorolták a tizenegyeseket, viszont "a meccs utáni büntetőpárbajt lehetetlen szimulálni", akkor már bármi megtörténhet.

Az alacsony középpályás szerint a legfontosabb, hogy játékosai élvezzék a meccset, amely persze továbblépés nélkül nem lehetséges.

Wise meggyőződése, hogy a ferencvárosi telt ház az ő futballistáit is motiválni fogja, "a közel húszezer nézőtől egyáltalán nem ijednek meg, hiszen sokan már a nyolcvanezres cardiffi Millennium-stadionban is játszottak".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!