Valér
-2 °C
0 °C

Ferencváros-Millwall 3-1

2004.09.30. 23:25
Az UEFA-Kupa főtáblájának első fordulójában a Ferencváros az első félidőben mutatott remek játékának köszönhetően 3-1-re felülmúlta az angol másodosztályú Millwallt, és továbbjutott. A magyar csapat a legjobb negyven közé került a második számú kupasorozatban, ahol első ízben csoportokra osztják a klubokat, így négy újabb meccs - kettő itthon, és kettő idegenben - biztosított a zöld-fehéreknek a közel félmilliárd forintos nyereség mellett.
#alt#
Az angol másodosztályban szereplő Millwall vezetői már a két héttel ezelőtti első mérkőzés előtt jelezték, hogy a gárda számára az UEFA-kupa-szereplésnél sokkal fontosabb, hogy az első osztályba kerüljenek. A Millwall tavaly a kupadöntőbe jutott, és ennek köszönhette, hogy története során először kiléphetett a nemzetközi kupaporondra.

Rósa: gól, gólpassz hat percen belül

Az odavágón két szabadrúgásgól - Wise és Lipcsei - eredményezte az 1-1-es döntetlent, minek következében a Fradi volt sokkal kedvezőbb helyzetben, hiszen már egy gól nélküli meccs is magyar továbbjutást jelentett.

Hogy erre játsszon László Csaba csapata, arra persze gondolni sem lehetett. Szerencsére nem is ennek szellemében futottak ki a pályára a mieink, és már a hatodik percben előnybe kerülhettek volna, ha Rósa higgadtabb és nem utolsósorban pontosabb, amikor Lipcsei pontos labdája után már csak Stack kapussal állt szemben. Akkor még hárított az angol hálóőr, de húsz perc múlva már ő is tehetetlen volt.

Botis gólt érő labdája nem jutott el a hálóig

Vágner a baloldalról csak második ütemre adott középre, ami megzavarta a védőket, így kiléphetett közülük a lendületben lévő Rósa, és ő senkitől sem zavartatva, hat méterről a bal sarokba csúsztatott.

Válaszként egy szép angol lövést jegyezhettünk fel, majd egy újabb magyar gólt, még ha a labda a hálót nem is érintette. Rósa negyven méteres felívelése után a Tőzsér szabadrúgása után elölmaradó Botis kibújt a védők közül, 12 méterről fejelt, és a labda a felső lécet érintve a gólvonal mögé vágódott, majd a baloldali kapufáról kifelé pattant. A partjelző középre mutatott, vagyis gólt jelzett. A visszajátszás egyértelműen igazolta a döntés helyességét.

Ritkán látható magyar akció

#alt#
A negyvenedik percben magyar csapattól ritkán látható támadást láthatott a telt háznyi publikum. Gyepes szerelése után Balog és Vukmir hozta fel a labdát, utóbbi középre adása után Penksa Vágner elé tálalt, aki húsz méterre a kaputól csinált egy cselt, majd a lövése megpattant egy védőn, ami védhetetlen vágódott a kapus felett a léc alá.

A Millwall erőtlen volt, de egy szerencsés gólt talált a félidő ráadásban. Botis röviden fejelt ki egy labdát, Livermore lőhetett volna, de "eltörte", ami így Wise elé került, aki négy méterről a menteni igyekvő Gyepes és Szűcs kapus mellett a kapuba emelt.

A második félidőre elfáradt a Fradi

A fordulás után magabiztos vezetése egyszersmind továbbjutása tudatában visszavett a tempóból a Fradi, mindössze Vágner lövése emelhető ki helyzetként magyar részről. (No meg Lipcsei csavarása a hosszabbítás negyedik percében.)

A Millwall erőlködött, tudatosság ritkán volt felfedezhető a játékukban, de mindvégig küzdöttek - a hazaiak el is fáradtak valamelyest -, aminek köszönhetően két kapufát is elértek. Mindkettő pontrúgás után adódott.

Kedden sorsolnak

#alt#
A Ferencváros az UEFA-kupa legjobb negyven csapata közé jutott, és így jogot szerzett arra, hogy újabb négy meccset játszhasson. A második számú kupasorozatot ugyanis első ízben bonyolítják le úgy, hogy nyolc ötös csoportra osztják a klubokat. Két meccset itthon, kettőt pedig idegenben játszanak Lipcseiék. (A sorsolásra kedden kerül sor.)

"Először is nagyon köszönjük a közönségnek a fergeteges biztatást. Most éreztem először, hogy mit jelent a Ferencváros edzőjének lenni" - mondta a meccs után László Csaba. "Eltaktikáztam a második félidőt, mert kontrákból akartunk még gólt lőni, ugyanakkor nagyon magunkra húztuk ellenfelünket" - vallotta be.

Ferencváros-Millwall (angol) 3-1 (3-1)
Üllői út, 15 000 néző, V: Braamhaar (holland)
gólszerzők: Rósa D. (26.), Botis (32.), Vagner (40.), illetve Wise (45.)
sárga lap: Rósa D. (19.), Vukmir (35.), Botis (58.), Szűcs (75.), illetve Harris (35.)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Botis - Balog, Rósa D. (Sowunmi 88.), Zováth, Tőzsér (Leandro 63.) - Lipcsei, Vagner, Penksa (Kiss 72.)
Millwall: Stack - Lawrence, Muscat, Ward, Livermore - Elliott (McCammon a szünetben), Wise, Simpson (Sweeney 62.), Harris (Cogan 70.) - Morris, Ifill

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!