Auguszta
-3 °C
2 °C

Gerát dicsérik Angliában

2004.10.04. 11:06
Több angol lap is a meccs legjobbjának választotta Gera Zoltánt, miután a magyar támadó góljának és gólpasszának is köszönhetően első győzelmét aratta a West Bromwich a Premiershipben. Edzője, a kirúgástól így megmenekült Gary Megson szerint "Zoltán nagyon tehetséges, de nem különösen erős, és ezért mindig aggódóm a fizikuma miatt".
Harmadszor volt kezdő az angol West Bromwich csapatában szombaton Gera Zoltán, a magyar válogatott csapatkapitánya. A Ferencvárosból igazolt támadó - ahogy szokták mondani - meghálálta a bizalmat, gyakorlatilag a kispadon tartotta futballjával a kirúgástól fenyegetett Gary Megson edzőt. A Bolton ellen Gera csapata egyik legjobbja volt, a legaktívabb volt a mezőnyben és előbb az 56. percben gólpasszt adott Kanunak, majd kilenc perccel később fejjel szerezte a WBA második gólját. Ez volt a Premiership-újonc birminghami együttes első győzelme a szezonban.

'Nagy tehetség'

A klub honlapja a meccs legjobbjának választotta Gerát, és elismerően nyilatkozott róla Megson edző is, aki szerint a támadó most joggal érezheti magát "a világ tetején".

"Zoltán nagyon tehetséges, de nem különösen erős és mindig aggódóm a fizikuma miatt. Nagyon nagyra tartjuk a szombati teljesítményét, ami jól mutatta a képességeit." - értékelt a szakvezető. Megson szerint nem az angol bajnokság az optimális hely arra, hogy valaki a képességeit próbálgassa, de Gera "nagy tehetség, kiváló a lába és van szeme a gólhoz".

Képtelenek voltak tartani

Edzője mellett a szigetországi sajtó is tisztelgett Gera teljesítménye előtt, egyik beszámoló sem kerülhette meg játékát. A magyar támadó lelkesítette az Albiont, írta a 4thegame internetes szaklap, amely szerint az exferencvárosi "pompás" produkcióval rukkolt elő. Ő volt a mezőny legélénkebb játékosa és a Bolton képtelen volt őt tartani, ami döntőnek bizonyult, írja a 4thegame.

A skysports tudósítása Megson emberének mondta Gerát és osztályozókönyvében kilencesre értékelte játékát. Ezzel a mezőny legjobbja lett az internetes kiadás szerint. Nem becsülte alá teljesítményét a Sunday Times sem, amely nyolcast adott neki, akárcsak a meccs emberének megnevezett Kanunak.

Több lapnál is a meccs legkobbja

A legolvasottabb angol napilap, a The Sun vasárnapi kiadása a meccs legjobbjának választotta Gerát, akinek "befolyása egyértelmű volt az első sípszótól". A lap megjegyzi, gólpassza és gólja segítette hozzá a WBA-t idei első győzelméhez.