Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Fehér Miklósra emlékeztek a Guimaraes-Benfica találkozón

2004.10.04. 09:52
A hétvégi bajnoki előtt a Benfica játékosai a fiatalon elhunyt magyar csatárra és a szombaton elhunyt Fialho Gouveiára főtitkárra emlékeztek. A magyar válogatott egykori támadója a két csapat eddigi utolsó mérkőzésén lett rosszul, majd nem sokkal később életét vesztette.
A január 25-én elhunyt Fehér Miklós és a Benfica egykori főtitkárának, Fialho Gouveiának tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődött a vasárnap késő esti Guimaraes-Benfica portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzés, amely a korábbi győri futballista volt klubjának 2-1-es győzelmével ért véget.

A vendégek egykori magyar csatára éppen a két csapat eddigi utolsó mérkőzése után vesztette életét: a január végi találkozó hosszabbításában összeesett, s később a klinikára szállítást követően halt meg. A vizsgálatok szerint a 25-szörös válogatott labdarúgó természetes okok miatt hunyt el a 24 évesen.

Az összecsapást az A Bola című lap is Fehér Miklóssal a címoldalon vezette fel. A lap nagy terjedelmet szentelt a magyar játékos méltatásának.

A kezdőrúgás előtt néhány perccel a Benfica labdarúgói virágokat helyeztek el azon a helyen, ahol a tragédia történt, majd az összecsapáson is gondoltak Fehérre, hiszen a csapatkapitány Simao Sabrosa szabadrúgásgólját követően az együttes tagjai féltérden összeölelkezve az ég felé mutatattak, így tisztelegve a magyar csatár emléke előtt.

Gouveia, aki szombaton távozott az élők sorából, több éven át volt a Benfica főtitkára.