Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Tizenkét éves tehetséggel tárgyal a Barcelona

2004.10.09. 14:23
A világ egyik leghíresebb futballklubja, az FC Barcelona évi 120 ezer eurót fizet a mindössze tizenkét éves Eric Lamelának, ha hajlandó eddigi egyesületéből, a River Plate-ből hozzájuk igazolni. A tárgyalások három fronton zajlanak: a kisfiúval, szüleivel, illetve a Riverrel is meg kell egyezniük a katalánoknak.
A tehetségek felkutatásában korábban is élen járó FC Barcelona ezúttal egy 12 éves argentin fiút igyekszik leigazolni.

A hazájában az évszázad ígéreteként számon tartott Eric Lamela 2008-ig szóló szerződést írhat alá a katalán klubbal, amennyiben az európaiaknak sikerül megállapodniuk a kisfiú klubjával, a River Plate-tel, illetve szüleivel.

Az egész családot vinnie kell a Barcelonának

A Barcelona ilyen fiatal játékost elméletileg ingyen vihetne el, hiszen nincs profiszerződése jelenlegi egyesületével, ám természetes, hogy az argentin élklub, ha megtartani nem is tudja, valamilyen hasznot látni akar Lamela elengedéséből.

Gondot okoz továbbá, hogy a katalánok eredetileg csak a fiút akarták elköltöztetni, ám érthetően szülei ragaszkodnak hozzá, hogy ők is Barcelonába mehessenek Eric két testvérével együtt.

A szezonban még veretlen egylet vezetői így hosszabb egyezkedésre kényszerülnek. Még nem tudni pontosan, hogyan engesztelik ki a Rivert, ám a srácnak évi 120 ezer eurós - mintegy harminc millió forintos - fizetést ajánlottak, míg apjának, Javier Lamelának megpróbálnak munkát találni Katalóniában.

Argentínában és Spanyolországban néhány napja már tényként közölték az újságok a gyerekfocista klubváltását, ám az anyuka, Myriam, ezt pénteken cáfolta: "Nem írtunk alá szerződést egyetlen klubhoz sem, és csak akkor megyünk Barcelonába, ha nem csak Eric, de két fivére, valamint a férjem és én is költözhetünk. Más út nincs. Egy héten belül azt hiszem, eldöntjük, hogyan tovább".

Leo Messi 13 évesen hagyta el Argentínát Katalóniáért

A Barcelonának nem új a szituáció, ugyanis alig négy éve a szintén argentin Newell's Old Boys-tól leigazolta az akkor 13 éves tehetséget, Leo Messit. A fiatal klasszis azóta barátságos meccsen már az első csapatban is bemutatkozott, és azt szeretné, ha ifjú honfitársa is az ő útjára lépne.

"Nagyon szeretném, ha Eric mielőbb megérkezne, már küldtem is neki egy e-mailt. Mielőbb kapcsolatba akarok lépni vele, így megnyugtathatnám, nagyon szerencsés helyzetben van, hogy őt is kiválasztotta a Barcelona. Szerintem minden jól menne ideát, remelém mielőbb jön, és egy napon együtt nyerhetünk majd valamilyen trófeát" - nyilatkozta a sport.es internetes oldalnak Messi.