Piroska
-2 °C
5 °C

A portugálokon nevet Európa

2004.10.10. 19:56
A portugál lapok szerint az ibériai ország futballistáin nevet egész Európa, miután Cristiano Ronaldo és társai a korábban vb-selejtezőn mindig veszítő, a meccs előtt 4-84-es gólaránnyal álló Liechtensteinnel játszottak döntetlent a szombati vb-selejtezőn. Korábban a magyar válogatott volt már képes hasonló 'bravúrra', 1999-ben.
Kétségkívül az Európa-bajnoki döntős portugálok liechtensteini pontvesztése volt a legnagyobb meglepetés a labdarúgó világbajnoki selejtezők szombati játéknapján, és emiatt az esélyesebb válogatott játékosait most pellengérre állította a helyi sajtó.

Lejáratták az országot

"Rajtunk nevet Európa!", "Ezt nem kellett volna!", "Gyermeki hibák" - ilyen címekkel jelentek meg vasárnap a lapok.

A Bola című újság szerint a futballisták nem összpontosítottak eléggé és az egész országnak csalódást okoztak.

A vendégek a szünetig 2-0-ra vezettek, aztán a hazaiak Burgmeier 48., valamint Beck 76. percben lőtt góljával egyenlítettek, és ezzel a vb-selejtezők történetében első alkalommal szereztek pontot.

Még Cristiano Ronaldo és Deco sem tudott segíteni

A FIFA világranglistáján 151. helyen álló Liechtenstein az elmúlt nyolc évben lejátszott 20 mérkőzésén mindannyiszor kikapott, ráadásul ezalatt mindössze négy gólt rúgott, és 84-et kapott.

A fejedelemség csapata ezt megelőzően négyszer találkozott a portugál együttessel, javarészt legalább nyolc góllal kikapott, és egészen szombat estig egyszer sem volt eredményes.

A portugálokéhoz hasonló 'teljesíményre' természetesen a magyar válogatott is képes volt már, amikor 1999-ben, Eb-selejtezőn játszott 0-0-át Liechtensteinnel, szintén idegenben, Vaduzban.