Gusztáv
-4 °C
1 °C

A Puskás-stadionban rendezi a Fradi a kupameccseit

2004.10.12. 16:22
Az FTC Rt. hivatalosan is jelezte az UEFA-nak, hogy a hazai csoportmérkõzéseit a Puskás Ferenc stadionban rendezi meg. A döntést több, minden részletre kiterjedõ egyeztetés elõzte meg, és az európai futballszövetség által szabott utolsó határidõ elõtt is kérdéses volt még a pontos helyszín.
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői az UEFA-Kupa csoportkörének kisorsolása óta dilemmában voltak, az Üllői úton, vagy a Puskás Ferenc stadionban rendezzék hazai meccseiket, melyeken a holland Feyenoordot és a svájci Baselt látják vendégül. Végül több rendkívül nyomós érv miatt született a Puskás Ferenc stadiont mellett döntöttek.

Furulyás: Mi vagyunk az ország képviselete

A helyszínváltozás hátterérõl Furulyás János a következõket mondta a klub honlapján: "Az elmúlt napokban számos alkalommal egyeztettünk, tárgyaltunk, vizsgálódtunk a lehetséges helyszínek ügyében. Természetesen a kezdetektõl mindannyian amellett voltunk, hogy ne mozduljunk ki az Üllõi útról, de aztán egyre több olyan érv akadt, ami elgondolkoztatott bennünket. Az egyik legfontosabb a tömeges méretű jegyigénylés volt, ami vidékről, és a határokon túlról is érkezett. Egyre inkább nyilvánvalóvá vált számunkra az elmúlt napokban az a tény, hogy ezen a két találkozón számunkra ismét az ország képviselete, a határokon túli magyarok képviselete is a tét".

A szurkolókért mindent

Furulyás szerint a Ferencváros, mint az egyetlen állva maradt csapat, régen látott lehetõség kapujában van. Ezt érzik a szurkolók is, mert rengeteg szurkoló jelezte, hogyha kell külföldrõl is, vidékrõl is utazik és a helyszínen akarja látni a Feyenoord és a Basel elleni meccseket. "Nem akartuk felvállalni azt a döntést, hogy több ezer embert megfosszunk attól a lehetõségtõl, hogy ilyen fontos meccseken élõben láthassa a csapatot" - mondta a klub első embere.

Furulyás ugyanakkor elmondta, másik fontos érv a rendezés biztonsága, és az UEFA által elõírt követelmények voltak. Az elmúlt években 152 ezer svájci franknyi büntetést szabott ki a klubra az UEFA, legutóbb épp a legsúlyosabb tételként 60 ezer frankot.

A szurkolóknak vigyázniuk kell

"Nyilvánvalónak tûnik, hogy néhány meggondolatlan szurkoló, és az Üllõi úti stadion rossz adottságai miatt is rezeg a léc a nemzetközi szövetségnél, egyszerûen nem kockáztathatunk meg egy esetleges stadionbezárást" - utalt a Millwall elleni botrányra Furulyás.

Az Üllõi úton a vendégszektor elkülönítését, és az oda történõ bejuttatást nem lehet UEFA szabványnak tökéletesen megfelelõen elvégezni. Ugyanez igaz a vendégcsapatok VIP igényeinek biztosítására is, de számos más biztonsági szempont is szól a Puskás Ferenc stadion mellett.

Az UEFA Kupa-csoportmeccseink programja:
november 4.: Ferencváros-Feyenoord, 21.00, Puskás Ferenc-stadion
november 25.: Schalke 04-Ferencváros, 18.15, Gelsenkirchen, AufSchalke Arena
december 1.: Ferencváros-FC Basel, 20.45, Puskás Ferenc-stadion
december 16.: Hearts-Ferencváros, ?
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft