Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Lisztes még idén visszatérhet

2004.10.12. 14:20
A válogatott futballista, Lisztes Krisztián áprilisi keresztszalag-szakadása után a napokban már elkezdte a futást, és a labdás gyakorlatokat - írta a német sportmagazin, a Kicker. A bajnoki címvédő Werder Bremen vezetői esélyt látnak arra, hogy még idén visszatérhet a középpályás. A magyar kapitány, Lothar Matthäus is ebben reménykedik.
Lisztes Krisztián tavaly április 25-én, a Bochum elleni találkozón szenvedett keresztszalag-szakadást, így a Werder Bremen bajnoki ünnepléséből már csak mankóval vehette ki a részét, csakúgy, mint a kupagyőzelem utáni fiesztából.

Lisztes: Van némi esély

A magyar középpályás csapata egyik fontos embere volt, szinte elképzelhetetlen lett volna nélküle a felállás, és háromszor volt eredményes a múlt szezonban. A magyar kapitány, Lothar Matthäus katasztrófaként emlegette a sérülését és a brémai szakvezető, Thomas Schaaf is nagy csapásnak minősítette a kiesését.

Lisztes október elején végre elkezdhette az edzéseket, már a futásokból és a labdás edzésekből is maximálisan kiveheti a részét. "Van némi esély, hogy még idén ott lehetek a társaimmal a pályán" - jelentette ki a német sportmagazinnak, a Kickernek adott nyilatkozatában. A Werderre még december elején is Bajnokok Ligája-összecsapás vár Valenciában, ahol a továbbjutás is eldőlhet.

Legkésőbb januárban

A korábbi Fradi-játékos nem tagadta, élete legnehezebb periódusán jutott keresztül, mert pályafutása alatt ilyen hosszú ideig még egyszer sem volt sérült. Lisztes úgy érzi, hogy megint egy jó csapat jött össze Brémában, de hogy a tavalyi sikereket megközelíthetik-e, arra egyelőre még nem lehet válaszolni.

A Werder edzője, Thomas Schaaf szerint korántsem akarják siettetni Lisztes visszatérését, ugyanakkor megjegyezte, elégedettek fejlődésével, és legkésőbb januárban már mindenképpen számítanak rá. Lisztes egyébként tavaly el akarta hagyni a klubot, szóba hozták spanyol és olasz gárdákkal, ám végül a Weser partján maradt.

Matthäus is reménykedik

A negyvenkilenc válogatottsággal büszkélkedő Lisztest Lothar Matthäus is felhívta a svédek elleni 3-0-ás vereség után, és mielőbbi gyógyulást kívánt neki. Ez a hívás alighanem annak szólt, hogy a válogatott ismét nagy zakót kapott - Zágráb után ezúttal Stockholmban -, és a jó eredményekre Lisztes lehet az egyik garancia.