Gusztáv
-4 °C
1 °C

Matthäus szerint kicsinálta őt Klinsmann

2004.10.12. 14:56
Kapcsolódó cikkek (1)
A német labdarúgó-válogatott kapusedzőjének, Sepp Maier kirúgása indulatokat váltott ki Németországban. A 150-szeres válogatott futballista, Lothar Matthäus előbb gyilkosnak nevezte a mostani német kapitányt, Jürgen Klinsmannt, most pedig azzal vádolja, hogy kicsinálta őt '96-ban, az Európa-bajnokság előtt.
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya egy keddi lapinterjúban megerősítette azt a véleményét, hogy egykori csapattársa, Jürgen Klinsmann, a német együttes újdonsült szakvezetője "kicsinálja" az embereket.

Hatéves konfliktus

"Engem is kicsinált, tudom" - nyilatkozta Matthäus a Die Weltnek, utalva az 1996/97-es szezonra, amikor is Matthäus azt vetette Klinsmann szemére, hogy Berti Vogts szövetségi kapitánynál megakadályozza visszatérését a válogatottba az 1996-os, a Nationalelf diadalával zárult Európa-bajnokságra. Az 1990-ben éppen Matthäus-szal együtt világbajnoki címet ünneplő korábbi kiváló csatár ezt ugyan cáfolta, ugyanakkor nyilvánosságra hozta: társa Uli Hoeness-szel, a Bayern München menedzserével tízezer márkás fogadást kötött arra, hogy nem ér el egy bizonyos gólszámot. (Egészen pontosan tizenötöt, ám végül Matthäus veszített, mert a szezon utolsó meccsén Klinsmann tizenötödször is betalált.)

A magyar gárda irányítója már augusztusban azt mondta az új német szövetségi kapitány kinevezésével kapcsolatban, hogy "helyük van a kételyeknek". Matthäus előzőleg több interjúban is jelezte, nem lenne ellenére, ha őt kérnék fel a német válogatott vezetésére.

Nem szabad tétlenül nézni Klinsmann ténykedését

A legújabb konfliktust Sepp Maier egykori kiválóságnak, a válogatott kapusedzőjének a menesztése váltotta ki. Matthäus gyilkosnak nevezte a lépés miatt az új német kapitányt. A német válogatottban vitriolos megjegyzésekben is kicsúcsosodó rivalizálás folyik a hálóőrök között, és a távozó szakember Oliver Kahnt, a Bayern München sztárját támogatja az Arsenalban védő Jens Lehmannal szemben.

Matthäus a Die Weltnek elmondta, nem tetszik neki az a mód, ahogy Maiert menesztették, és hogy a labdarúgó szövetségnek (DFB) nem szabad az egészet tétlenül néznie, hiszen "Jürgen (Klinsmann) csupán a szövetség alkalmazottja". Matthäus szerint Klinsmann mindenkire veszélyes, aki csak keresztezi az útját, "a róla alkotott kép, hogy a lányos mamák kedvence, egyszerűen nem fedi a teljes igazságot".

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft