Piroska
-1 °C
5 °C

Maradhat az első osztályban a Diósgyőr

2004.10.14. 18:13
Szeptember tizedikén a Magyar Labdarúgó Liga kizárta az élvonal utolsó helyezett csapatát, a Diósgyőrt, a Magyar Labdarúgó-szövetség szerint azonban játszhat, mert a hiányokat pótolta a klub. A döntés jogerős.
A Magyar Labdarúgó Szövetség(MLSZ) licencbizottsága csütörtök délutáni ülésén úgy határozott, hogy jóváhagyja a klubot üzemeltető kft. által benyújtott hiánypótlást, így a Diósgyőr BFC csapata folytathatja NB I-es szereplését. A másodfokon eljáró testület döntése jogerős, azaz további fellebbezésnek helye nincs.

Sélley fenntartotta határozatát

Az MLSZ elnöksége szeptember 17-én megállapította, hogy Sélley Zoltán, az európai szövetség magyarországi licencmenedzsere nem dönthetett volna önállóan szeptember 10-én a diósgyőri együttest működtető Siófok FC Kft. engedélyének visszavonásáról, a szabályzat szerint ugyanis a licencadó a szövetség, amelynek ezt a jogát az elsőfokú (alap)eljárásban a Magyar Labdarúgó Liga(MLL) gyakorolja.

Az MLL licencadó bizottsága ezt követően úgy foglalt állást, hogy a Siófok FC Kft. licencének visszavonása tárgyában fenntartja Sélley Zoltán határozatát. Egyúttal - a Siófok FC Kft. által korábban benyújtott fellebbezésre, a döntést követően keletkezett iratokra, valamint UEFA-szakvéleményre tekintettel - a jogorvoslati eljárás lefolytatása érdekében haladéktalanul megküldi az ügyben keletkezett valamennyi dokumentumot a másodfokú licencadó - vagyis a fellebbviteli - bizottság számára.

Megfelelő iratpótlás

A testület szeptember 23-ai ülésén határozott úgy, hogy a teljes körű tájékozódás érdekében további dokumentumok bekérését tartja szükségesnek, ezért kéthetes iratpótlási határidőt adott a gazdasági társaságnak.

Az MLSZ fellebbviteli licencbizottsága csütörtök helyt adott a fellebbezésnek, és az első fokú határozatot hatályon kívül helyezte. Az indoklás szerint a kft. pótolta a hiányzó iratokat, amelyek megfelelnek a licenc szabályzat előírásaiban foglaltaknak, és ezzel a sportszervezet rendelkezik a 2004/2005-ös bajnoki évre a versenykiírásban meghatározott klublicenccel.

A tulajdonos mindvégig ebben a döntésben bízott

"Üdvözlöm az MLSZ döntését" - mondta Kuti István, a Siófok FC Kft. tulajdonosa. "Mindvégig bíztam abban, hogy a klub megkapja a licencet, hiszen nem voltak olyan hiányosságaink, amelyek miatt a csapatot ki kellett volna zárni a bajnokságból. Ezért úgy gondolom, hogy nem is születhetett más határozat."