Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Döntetlen lett az Újpest-Fradi rangadó

2004.10.16. 19:40
A labdarúgó bajnokság 9. fordulójában a Debrecen remek helyzetkihasználásának köszönhetően nyert Sopronban, míg a ZTE Níregyházáról, a Pápa pedig Békéscsabáról hozott el egy pontot. A többi találkozón a hazai együttesek nyertek, az MTK kivételével legalább három gólt rúgva ellenfelüknek. A forduló rangadóján megosztoztak a pontotkon a csapatok, de a találékozó nem múlt el botrány nélkül. Az újpesti szurkolók betondarabokkal dobálták meg a Fradi kapusát.
Változatos meccs - pontosztozkodással

Nyíregyházán, egy változatos mérkőzésen igazságos döntetlen született. Az első játékrészben a hazaiak próbálkoztak többet, míg a vendégek távoli lövésekkel kísérleteztek. Előnyhöz végül a játékrész utolsó perceiben a hazaiak jutottak, Laskai fejesének köszönhetően. A második félidőben a zalaiak percek alatt fordítottak, de a Détári csapat egyenlített. Egy szerencsés öngóllal ismét a ZTE vezetett, majd a lefújás előtt nem sokkal a mindent egy lapra téve rohamozó nyírségiek megmentették az egy pontot.

Nyíregyháza-ZTE 3-3 (1-0)
Nyíregyháza, 2500 néző, V: Erdős

Nyíregyháza: Németh - Lakatos, Szatke, Mező, Cipf (Némedi 55.) - Laskai (Csillag 77.), Pintér, Márton (Nikolic 55.), Bánka - Terjék, Faragó

ZTE: Varga - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Kaj (Gyánó 76.), Ljubojevic (Balog 87.), Janjic, Józsi (Koplárovics 63.) - Sebők J., Waltner

gólszerzők: Laskai (43.), Szatke (56.), Nikolic (84.), illetve Józsi (50., 51.), Szatke (65., öngól)
sárga lap: Faragó (30.), Nikolic (59.), illetve Szamosi (63.)

Egy-egy kiállítás, három gól

Mozgalmas első bő félóra végén már két góllal vezetett a Vasas az ekkor már tíz emberrel játszó Pécs ellen. Abban még nem is volt semmi meglepő, hogy Szabados két sárga lap után értelemszerűen pirosat kapott, az azonban talán még a Vasas szurkolóit is meglepte, hogy Ferenci ennyi idő alatt kétszer is eredményes tudott lenni. A félidő végére aztán az eredményt nem, de az emberelőnyt sikerült kiegyenlítenie a Pécsnek, miután a válogatott Tóth András is két sárgára pirosat kapott. A második félidőben szinte csak a Pécs támadott, de sorra hagyta ki a helyzeteit, míg a Vasas az utolsó pillanatban tovább növelte előnyét.

Vasas-Pécs MFC 3-0 (2-0)
Illovszky-stadion, 700 néző, V: Fábián

Vasas: Posza - Molnár, Plókai, Tóth A., Gaál - Weitner (Kovrig a szünetben), Rósa H., Ködöböcz, Schultz (Szanyó 80.) - Horváth P. (Vass 60.), Ferenczi

Pécs: Németh - Bajusz (Horváth Gy. 67.), Dienes, Szabados, Szekeres - Sipos, Lantos (Montvai 57.), Baumgartner (Berdó a szünetben), Kóczián - Pest, Sztipánovics

gólszerzők: Ferenczi (26., 34.), Gaál (91.)
sárga lap: Tóth A. (6., 43.), Ködöböcz (89.), illetve Szabados (16., 31.), Sztipánovics (41.)
kiállítva: Tóth A. (43.), illetve Szabados (31.)

Könnyed fehérvári győzelem

A napok óta tartó esőzéseknek köszönhetően szinte az egész pálya víz alatt állt. A hazaiak a találkozó elején egy szöglet utáni fejesnek köszönhetően hamar előnybe kerültek, majd a folytatásban sorra alakították ki helyzeteiket a roppant gyenge Diósgyőr ellen. A második játékrészben is a hazaiak játszottak fölénybe, de Tóth Balázs révén "csak" két gólt szereztek a roppant gyenge teljesítményt nyújtó vendégek ellen.

Fehérvár FC-Diósgyőr 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 500 néző, V: Hanacsek

Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Lattenstein (Kriston, 59.), Schwarcz, Tóth B., Szabó T. (Bozic, 59.) - Hercegfalvi, Horváth F. (Magasföldi, 77.)

Diósgyőr: Kövesfalvi - Mogyorósi, Hornyák, Máté, Virág (Polyák, 83.) - Belényesi (Horváth T., a szünetben), Katona, Vitelki, Müller (Krajncz, 70.) - Tisza, Egressy

gólszerzők: Schwarcz (4.), Tóth B. (63., 88.)
sárga lap: Tóth B. (85.), illetve Müller (20.)

Döntetlen siralmas játékkal

A forduló minden bizonnyal leggyengébb színvonalú összecsapásán az első félidő mindössze egy említésre méltó helyzetet hozott, ezt azonban kihagyták a hazaiak. A fordulás után hamar előnybe kerültek a vendégek, és ez két szurkolót annyira feldühített, hogy beugrottak a pályára, de a rendezők még idejében lekapcsolták őket, így nem lett komolyabb probléma. Nem sokkal később sikerült egyenlíteni a békéscsabaiaknak, hogy az utolsó félórában folytathassák az eseménytelen mezőnyjátékot.

Békéscsaba-Lombard Pápa FC 1-1 (0-0)
Békéscsaba, 1500 néző, V: Világi

Békéscsaba: Simunic - Vilotic, Grujic, Rubint - Kovács N. (Paróczai 32.), Grúz, Pozsár (Potemkin 59.), Simon, Funk - Miculescu, Tóth Gy. (Lázok 59.)

Pápa: Szép - Radics, Szekér, Farkas V., Róth - Kvasz, Lászka (Kincses 72.), Kovács P., Somfalvi (Császár 86.) - Stevica (Germán 72.), Medved

gólszerzők: Grúz (64.), illetve Medved (52.)
sárga lap: Simon (30.), Funk (55.), illetve Kvasz (79.), Róth (87.)

Soproni helyzetek, debreceni gólok

A felázott talajú pálya ellenére az első félidőben élvezetes meccset játszottak a csapatok, noha helyzet szinte csak a hazaiak előtt adódott Ezeket azonban sorra kihagyták a soproniak. A Legnagyobb lehetőség Tóth Mihály előtt maradt ki, aki egy rossz hazaadás után már a kapust is kicselezte, majd az oldalhálóba gurított. Egyórányi játék után aztán a feljavult Debrecen négy perc alatt két gólt is lőtt, majd a kitámadó soproniak mellett kedvére kontrázhatott. Dajka László együttesének nem sikerült az egyenlítés, az utolsó pillanatban pedig Kerekes egyértelművé tette a debreceni győzelmet.

Sopron-Debrecen 0-3 (0-0)
Sopron, 2300 néző, V: Bede

Sopron: Molnár - Fehér, Bagoly, Szekeres, Hanák - Lazic (Pintér 68.), Debnár (Sifter 78.) - Sira, Bárányos, Szabó O. (Balaskó a szünetben), Tóth M.

Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Komlósi, Szatmári (Bernáth a szünetben) - Dombi (Virág 80.), Habi, Sándor, Halmosi - Kerekes, Bogdanovic (Madar 73.)

gólszerzők: Kerekes (60., 90.), Bogdanovic (63.)
sárga lap: Bagoly (3.), Debnár (15.), Fehér (48.)

Oláh mesterhármas a Honvéd ellen

Az időnként szakadó, néha pedig szemerkélő esőben a hazaiak harcoltak ki fölényt, és két nagy helyzet után a félidő felénél meg is szerezték a vezetést. Aztán a folytatásban is többet birtokolták a labdát, a fővárosiak erejéből csak néhány ellentámadásra és az utolsó percben egy kapufára futotta. A térfélcsere után 15 perc alatt háromgólosra növelte előnyét a somogyi együttes, amely a folytatásban két könnyelműséggel mégis nehézzé tette maga számára a találkozót. A remek formában lévő Oláh azonban nem sokkal később bebiztosította a megérdemelt hazai győzelmet.

Kaposvár-Budapest Honvéd 4-2 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző, V: Megyebíró

Kaposvár: Balajcza - Finta, Zahorecz, Kovácsevics - Farkas, Bank, Máté (Huzmi, 80.), Tóth B., Andruskó (Nagypál, 67.) - Jovánczai (Kardos, 34.), Oláh

Honvéd: Oraze - Mészáros, Bojtor (Csobánki, a szünetben), Stamenic, Lázás - Dobos (Dancs, 68.), Vadócz, Bábik, Vén - Herczeg, Szili (Genito, 65.)

gólszerzők: Zahorecz (25., 11-esből), Oláh (54., 59., 78.), illetve (Vén, 67., 11-esből), (Herczeg, 77.)
sárga lap: Kovácsevics (15.), Balajcza (67.), Huzmi (86.), illetve Mészáros (25.), Dobos (39.), Bábik (52.)

Továbbra is hibátlan otthon az MTK

Az eddig hazai pályán remekül teljesítő MTK azt a Győrt fogadta, mely eddig idegenben több magabiztos győzelmet (Debrecen, Diósgyőr) aratott. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, de a helyzeteket egyik oldalon sem sikerült kihasználni. Negyedóra elteltével visszaesett az iram és a színvonal is, így többnyire csak a két kapu között passzolgattak a játékosok, komoly lehetőség már nem alakult ki. A folytatásban sem változott a játék képe, azaz unalmas mezőnyjátékkal teltek a percek. A hazaiak ugyan "találtak" egy gólt, mellyel megszerezték a három pontot, de az megállapítható, hogy a gól nélküli döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

MTK Budapest-Győri ETO 1-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző, V: Sápi

MTK: Végh - Balogh, Juhász, Lambulic, Pollák - Bori (Németh N., a szünetben), Zabos (Rodenbücher, 67.), Horváth, Füzi - Silva, Kanta (Illés, 76.)

Győr: Stevanovic - Regedei, Vincze G., Pusztai - Ja:kl (Binder, 59.), Pomper (Szabó, 86.), Tóth P., Makra - Vincze O. - Priskin (Peric, 59.), Nicsenko

gólszerző: Silva (55.)
sárga lap: Regedei (26.), Vincze G. (90.)

A forduló zárotalálkozóján az Újpest kezdett aktívabban, ám hiába dolgozta ki sorra helyzeteit, nem tudta bevenni a vendégek kapuját. A sorra kimaradt helyzetek után a félidő lefújása előtt nem sokkal megszerezte a vezetést a Fradi. Rósa egy csellel alaposan becsapta Grószt, majd begurított középre, ahol Botis egy remek mozdulattal ismét átverte Grószt és Tamásit, majd ballal a hálóba gurított.

A második negyvenöt perc ritkán látható góllal indult. Rajczi kapott remek kiugratást, a labdához egyszerre értek a kapujából kifutó Szűccsel, a kaputól mintegy 25 méterre összerúgtak, a labda pedig magasra felpattanva pont a Fradi kapujának bal alsó sarkába hullott.

A folytatásban percekig állt a játék, mert az újpesti "szurkolók" kövekkel és betondarabokkal dobálták meg Szűcsöt, aki nem akarta folytatni a találkozót. Végül azonban visszaállt kapujába, igaz ehhez az is kellett, hogy a "szurkolókat" lecsillapítsák a lila-fehér játékosok. A második félidő sokkal izgalmasabb és változatosabb játékot hozott, mint az első, több gól azonban nem született, így maradt az igazságos döntetlen.

Újpest - Ferencváros 1-1 (0-1)
Szusza-stadion, 5000 néző, vezette: Szabó Zs.

Újpest: Vlaszák - Grósz, Tamási, Juhár, Vanczák - Simek, (Kőhalmi, 86.) Erõs, Farkas, Tóth N. - Bükszegi (Polonkai 0, 67.), Rajczi

Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Botis, Gyepes - Rósa, Kapic, Lipcsei (Tőzsér, 92.), Zováth (Kiss 0, 94.), Huszti - Vagner, Sowunmi (Bajevski 62.)

Gólszerző: Rajczi (48.), ill. Botis (42.)
Sárga lap: Tamási (13.), Erős (24.), Kapic (25.), Grósz (67.), Huszti (76.), Lipcsei (76.)