Valér
2 °C
8 °C

Beismerte a kokainhasználatot a Chelsea sztárja

2004.10.19. 12:22
Az angol lapok még csak gyanúsítottak, most viszont már maga az érintett, azaz Adrian Mutu is elismerte, hogy kokaint fogyasztott. A Chelsea román csatára kétéves eltiltásra számíthat.
Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója elismerte, hogy kokain használt, ezért nem kérte a doppingteszt B-próbájának elvégzését. Ezt az angol játékos-szakszervezet vezetője, Gordon Taylor jelentette be kedden.

"Tegnap hallgattuk meg Mutut, aki nem tagadta vétkét. Most levélben értesítjük a szövetséget, és mivel nem kell megvárni a második ellenőrzés eredményét, a lehető leghamarabb sort kerítünk a tárgyalásra" - mondta.

Belgiumban egy görög játékos bukott le
A belga élvonalban szereplő Standard Liege megvált Alekszandrosz Kaklamanosz görög labdarúgótól, akinek a szervezetében kokain nyomaira bukkantak. A 30 éves csatárt augusztus 28-án, az FC Brussels elleni találkozót követően vetették alá doppingtesztnek, s vétségét a B-próba is igazolta. A tavalyi Liege-be érkezése óta 33 bajnokin nyolc gólt szerzett játékosra kétéves eltiltás vár.

Az AC Parmától tavaly 15,8 millió fontért szerződtetett futballista, akinek nevét először vasárnap hozták összefüggésbe a Premier League legújabb doppingügyével, kétéves eltiltásra számíthat.

Az egyik vasárnapi londoni bulvárlap, a Mail on Sunday - egy héttel a Sunday Mirror hasonló tartalmú írását követően - még csak azt közölte, hogy élvonalbeli csapat sztárjáról van szó, nevet azonban nem említett. Két angol napilap, a The Sun és The Times azonban már arról számolt be hétfőn, hogy Adrian Mutu, a Chelsea román labdarúgója bukott meg egy doppingvizsgálaton, és előbbi úgy tudja, kokaint mutatott ki a teszt.

A szigetországban legutóbb a Manchester Unitedben is megfordult Mark Bosnich szervezetében bukkantak kokain nyomaira 2002-ben, amikor már a Chelsea keretéhez tartozott. Az ausztrál hálóőr akkor kilenc hónapos büntetést kapott.