Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Megbüntették az Újpestet

2004.10.19. 19:31
Az FTC elleni, vasárnapi, első osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzésen történt kődobálás miatt stadionjának két kapu mögötti szektorát december 31-ig köteles zárva tartani az Újpest, amely 600 ezer forint pénzbüntetést is kapott.
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága súlyos büntetéssel sújtotta az Újpestet a vasárnap lejátszott, Ferencváros elleni hazai mérkőzésén történt rendbontás miatt.

A testület döntése alapján a Szusza Ferenc-stadion két kapu mögötti szektorát a klub december 31-ig köteles zárva tartani, ráadásul 600 ezer forint pénzbüntetést is be kell fizetnie a liga kasszájába.

Kovács Zoltán már a következő bajnokin játszhat
A lila-fehér drukkereknek ugyanakkor örömre is okuk lehet, hiszen - ahogy arról Sallói beszámolt - a volt válogatott Kovács Zoltán a hétvégi, 10. fordulóban már pályára léphet Debrecenben. A csatár télen Kínába szerződött, ám klubjával nemrég közös megegyezéssel szerződést bontott, így visszatért korábbi sikerei színhelyére. Arról azonban vita folyt, hogy már most vagy csak tavasszal szerepelhet újra az Újpestben, végül a FIFA állásfoglalása kedvezett az előző bajnokság ezüstérmesének.

"Egyelőre nem tudom, hogy fellebbezünk-e. Előbb tájékoztatnom kell a tulajdonosi kört, aztán várhatóan már a héten eldöntjük, hogy belenyugszunk az ítéletbe vagy sem" - mondta a távirati iroda érdeklődésére Sallói István, a lila-fehérek klubigazgatója.

A 1-1-es döntetlennel végződött rangadó 53. percében a hazai szurkolók egy kirúgást megelőzően dobálni kezdték a vendégkapust. Szűcs Lajos - aki korábban éppen az újpestiekkel ért el sikereket - a mérkőzés beszüntetésére kérte a játékvezetőt, mivel mellette landolt több, ököl nagyságú kődarab. Végül két perc szünetet követően folytatódhatott a játék. Ugyancsak negatívum, hogy a hazai szimpatizánsok rendszeresen huhogtak, amikor a Ferencváros színes bőrű csatáránál, Thomas Sowunminál volt a labda.

A fegyelmi bizottság a múlt hétvégén kiállított játékosok ügyével is foglalkozott: a Budapesti Vasas válogatott védőjét, Tóth Andrást két, míg a Pécsi MFC-ben futballozó Szabados Józsefet egy bajnoki mérkőzésre tiltotta el.