Benedek
-5 °C
5 °C

Gascoigne szabadulna a múltjától és a nevétől

2004.10.20. 13:25
Szabadulni akar zavaros múltjától és az azzal összeforrt Gazza becenévtől Paul Gascoigne, az angol labdarúgás egykori fenegyereke.
A 37 éves volt klasszis több variációt is kidolgozott azzal kapcsolatban, hogy hogyan szólítassa magát a jövőben. Az egyik - s a hozzá közel állók szerint a végső "győzelemre" legesélyesebb - a G8, amely vezetéknevére és régi mezszámára utal. A további lehetőségek: PG (a monogramja) és PJ (két keresztnevének, a Paulnak és a Johnnak a kezdőbetűje).

Gascoigne a hírek szerint egy szerda éjszakai tv-műsorban jelenti be, hogy melyik megoldást választotta. A botrányairól és alkoholfüggőségéről is elhíresült középpályás 57-szer szerepelt a szigetországi nemzeti együttesben, és karrierje során számos elitklubban megfordult: a Newcastle Unitedben kezdte, majd később szerepelt a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, az SS Lazio, az Everton és a Burnley csapataiban is.

Állítása szerint több mint egy éve - mióta önként öthetes elvonókúrára szánta rá magát egy arizonai intézetben - egyetlen korty alkohol sem csúszott le a torkán.