Ágnes
-1 °C
2 °C

Kahn a 'legcikibb' német

2004.10.25. 12:40
Valóságshow sztárokat és Dieter Bohlent is megelőzve Oliver Kahnt választották a németek a legkínosabb hírességüknek. A magyar válogatott szövetségi kapitánya Lothar Matthäus az ötödik a "ciki-listán".
Oliver Kahn
A német Bildwoche című újság körkérdést tett fel, melyben arra voltak kíváncsiak, a németek kit tartanak "országuk szégyenének". Az előzetes várakozásoknak megfelelően az élen a Bayern München és a német válogatott kapusa, Oliver Kahn végzett. A pályán mutatott viselkedése mellett magánéleti problémáival is sokak ellenszenvét kiváltó kapus a szavazatok 39 százalékát szerezve nyert.

Kahn azonban nem egyedül birtokolja a kétes címet, hiszen a német Big Brother című műsor szereplője Tatjana Gsell, párjával a mintegy harminc évvel idősebb Prinz von Hohenzollernnal holtversenyben a szavazatok ugyanennyi százalékát kapták. Harmadik az egykori Modern Talking tag, Dieter Bohlen lett 36 százalékkal.

Lothar Matthäus
Negyedik a színes bőrű énekes Roberto Blanco, majd a nem túl dicső ötödik helyre az egykori Aranylabdás labdarúgó, jelenleg magyar szövetségi kapitány Lothar Matthäus jutott. A német szakember ugyan Magyarországon dolgozik, ugyanakkor itteni "pályafutása" során szóba hozták már a török Besiktassal és a német válogatottal is.

Azonban a német szövetségnél inkább Jürgen Klinsmannt választották, és bár Matthäus azt nyilatkozta, nem csalódott, azóta többször is "beszólt" egykori csapattársának. A listán az első tízbe még egy labdarúgó, az úgyszintén botrányairól elhíresült Stefan Effenberg került.