Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Szabicsot nem válogatta be Matthäus

2004.11.02. 16:46
Úgy tűnik, Lothar Matthäus Szabics Imre személyében találta meg a bűnbakot az eddigi rossz szereplésért, mert a Málta elleni vb-selejtezőre nem hívta meg a bő keretbe sem. A kapitány a svédországi vereség után beszélt arról, hogy a következő kerethirdetésnél kiderül, kivel volt kifejezetten elégedetlen az eddigi mérkőzéseken.
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, huszonhét fős keretét a november 17-i, máltai világbajnoki selejtezőre.

Rajczi, Éger, Rabóczki bemutatkozhat

Az újpesti Rajczi Péter neve először szerepel a névsorban. Rajta kívül Rabóczki Balázs és Éger László nem büszkélkedhet válogatottsággal, bár a kerettel kszültek már együtt korábban.

Hosszú idő után lehet az A-válogatott tagja Füzi Ákos, de a vb-selejtezőkön még nem jutott szerephez a fehérvári Tóth Balázs sem, aki a felkészülési mérkőzések egyik alapembere volt.

Szabics nem, Molnár és Tóth igen

Újra a keretben tagja az eltiltás után visszatérő Huszti Szabolcs és Rósa Dénes, viszont az eddigi meghatározó játékosnak számító Szabics Imre még a bő játékoslistán sem található. Szabics a hétvégén kezdő volt a Stuttgartban, gólt is szerzett, ám csapata így is 3-2-es vereséget szenvedett a Schalkétól.

Továbbra is élvezi ugyanakkor Matthäus bizalmát a válogatott szintűnek csak nagy jóindulattal nevezhető Vasas-védő, Tóth András, és a selejtezőkön sokat hibázó Molnár Balázs. Az utóbbi időben klubjában egyre kevesebb játéklehetőséget kapó Dárdai Pál és a Norvégiában légióskodó Kovács Péter is tagja a csapatnak.

Kötelező lenne a győzelem

A német szakember egy héttel a mérkőzés előtt jelöli ki az utazó keretet. Bizonyosan nem tart a csapattal a második sárga lapját a svédek ellen begyűjtő, a holland bajnokságban jó formában játszó Bodnár László.

A magyar válogatott egy győzelemmel, két vereséggel, 3-8-as gólaránnyal negyedik csoportjában. A hat résztvevő közül a leggyengébbnek tartott Málta ellen kötelező lenne a győzelem, ám nem árt vigyázni, mert Izland csak 0-0-ás döntetlent ért el a miniállam csapatával.

A válogatott keret:
Kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Szűcs Lajos (Ferencváros)
Védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Éger László (DVSC), Füzi Ákos (MTK), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Stark Péter (Győri ETO), Szélesi Zoltán (Energie Cottbus), Tóth András (Budapesti Vasas)
Középpályások: Bodor Boldizsár (Roda JC), Dárdai Pál (Hertha BSC), Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Hajnal Tamás (St. Truiden), Huszti Szabolcs (Ferencváros), Lipcsei Péter (Ferencváros), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Molnár Balázs (Ankaraspor), Rósa Dénes (Ferencváros), Simek Péter (Újpest), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
Csatárok: Kovács Péter (Viking Stavanger), Rajczi Péter (Újpest), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Waltner Róbert (ZTE)