József, Bánk
-6 °C
0 °C

'A Feyenoord nem jobb csapat a Fradinál'

2004.11.03. 17:52
László Csaba a Feyenoord elleni UEFA Kupa-csoportmeccset megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a legnagyobb dolog az lenne, ha játékosai elhinnék, semmivel sem rosszabbak holland ellenfelüknél. A hollandok is nagyra értékelik a Fradit, Ruud Gullit vezetőedző nehéz meccsre számít. Babos Gábor, a Feyenoord magyar kapusa pedig elismerte, a találkozó jóval több számára egy sima meccsnél.
A Ferencváros csütörtökön - a korábbi 21 helyett - 20:45 órától a holland Feyenoordot, a labdarúgó UEFA Kupa A-csoportjának legnagyobb esélyesét látja vendégül a Puskás Ferenc-stadionban.

Vagner játéka kérdéses

A találkozót megelőző sajtótájékoztatón László Csaba, a Ferencváros szakvezetője egyelőre nem tudja, hogy Robert Vagner vállalja-e a játékot. Ha esetleg mégsem számíthat legveszélyesebb támadójára, akkor minden bizonnyal a Bajevski, Sowunmi csatárkettőssel kezd a Fradi. Az edző szerint mindketten kiváló formában vannak, de mellettük szerepelhet más is a támadósorban, így még az sem lehetetlen, hogy három csatárral rohamoznak a zöld-fehérek.

"A legfontosabb, hogy nem szabad megijedni a hollandoktól. Mindent megteszünk azért, hogy a végén a Feyenoord játékosai jöjjenek le lehajtott fejjel a pályáról és õk gratuláljanak nekünk a lefújás után" - mondta László.

'Nem vagyunk rosszabbak'

"A játékosaimnak elkell hinniük, hogy ellenfelünk semmivel nem jobb csapat nálunk. Nagyon bízom benne, hogy mi nem tiszteljük annyira az ellenfelet, amennyire bennünket szoktak tisztelni a hazai bajnokságban. Akkor lennék igazán elégedett, ha minden mérkőzésünket megnyernénk a csoportban, de ha a játékosaim mindent kiadnak magukból és ez mégis csak a vereséghez elegendő, azt is eltudom fogadni, igaz elégedett nem lennék".

László Csaba újságírói kérdésre elmondta, véleménye szerint hat pont elegendő lehet, a továbbjutást jelentő harmadik hely megszerzéséhez.

Gullit nehéz percekre számít

Ruud Gullit, a Feyenoord labdarúgócsapatának vezetőedzője is nehéz percekre számít a Ferencváros elleni csütörtöki, budapesti UEFA Kupa-mérkőzésen. "Rendkívül kiegyenlített és erős a csoportunk, nincs gyenge láncszeme. Ezért nem is szeretnék az esélyekkel foglalkozni, bár tudom, hogy mindenkit ez érdekelne. Minden mérkőzés, így a Ferencváros elleni is fontos a továbbjutás szempontjából" - mondta a sztárokban és legendákban bővelkedő holland futball történetének egyik legkiemelkedőbb alakja.

Gullit azt is elmondta, hogy a budapesti zöld-fehérekben erős és kemény alakulatot ismerhetett meg a felkészülés során. "A Ferencvároshoz hasonló együttessel nem is találkozhatunk a holland bajnokságban. A játékosok egyéni képességei mellett a csapatmunka is említésre méltó" - jegyezte meg a szakember. Az egykori kiváló futballista a nyár óta magyar kapussal is számolhat.

A hollandok elégedettek Babossal

"Nagyon elégedett vagyok Babos Gábor eddigi teljesítményével, pedig nehéz időszakon van túl. Hiszen mindenki tudja, hogy egy kisebb klubtól érkezett, s ott teljesen más stílusban kellett védenie. De számára ez nem okozott gondot, hiba nélkül oldotta meg eddigi feladatait a Feyenoordnál" - dicsérte hálóőrét a tréner.

Babos teljesítménye ellenére a rotterdamiak kínos főpróbát tartottak a hétvégén, 4-1-es vereséget szenvedtek az AZ Alkmaartól. "Kellemetlenül érintett minket ez az eredmény, de azért nem volt tragédia. Megfelelően játszottunk, csak éppen nem használtuk ki a lehetőségeinket. A vereség sem változtat azonban a tényen, hogy a Feyenoord játékosai tudnak futballozni" - emlékezett a főpróbára Ruud Gullit.

'Nekem ez sokkal több egy meccsnél'

Babos Gábor, a holland gárda magyar kapusa úgy véli, hogy az UEFA Kupa csoportkörének csütörtöki második fordulójában a már három ponttal rendelkező Feyenoord a Puskás Ferenc-stadionban legyőzi a Ferencvárost.

"Természetesen nyerni jöttünk Budapestre, ugyanis minél korábban szeretnénk kiharcolni a továbbjutást a csoportunkból. Amikor kiderült, hogy a Ferencvárossal egy csoportba kerültünk, Ruud Gullit vezetőedző kikérte a véleményemet a Fradiról, de az elmúlt hetekben nem foglalkoztunk a zöld-fehérekkel, kivéve persze az elmúlt 1-2 napot" - mondta a rotterdamiak magyar kapusa.

Hozzátette: számára különösen fontos lesz a találkozó, hiszen idegenlégiósként először szerepel ellenfélként hazájában. "A játékostársaimnak csak egy meccs lesz a sok közül a Ferencváros elleni, nekem azonban jóval több" - jegyezte meg az ftc.hu internetes oldalnak Babos.