Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

László a bírót is okolja, Babos bízik a Fradiban

2004.11.04. 23:31
A Fradi szakvezetője, László Csaba és csapatkapitánya, Lipcsei Péter is szomorú volt a meccs után, mert nem sikerült nyerni a csapatnak. László szerint a játékvezető is a gárda történelmi győzelmének útjában állt, mert nem azonos mércével mért. A Feyenoord kapusa, Babos Gábor bízik a magyar bajnok továbbjutásában az UEFA-kupa csoportköréből.
"Szomorú vagyok, jóllehet sikerült az optimizmust továbbadni a játékosaimnak, mégsem tudtunk nyerni. Helyenként sokat hibázunk, de keményen harcoltunk küzdöttünk, ezzel együtt úgy érzem, szép estét szereztünk a magyar futballnak" - értékelt közvetlenül a meccs után László Csaba, láthatóan felindultan.

Nem azonos mércével mérnek a bírók

Tekintse meg képeinket!
fotó: Barakonyi Szabolcs
László fájlalta, hogy nem egy mércével mérik a csapatokat a bírók az ilyen jellegű meccseken. Ennek ellenére nem hinné, hogy a bíró hibái miatt maradtak volna alul. "A negyedik játékvezető elismerte, háromszor hibázott kollégája. Bajevski buktatásánál és Gyepes eseténél, utóbbit alaposan megráncigálták, kaphattunk volna egy tizenegyest. Ezek a tévedések egy olyan klubnak, amelyik az egzisztenciájáért harcol, nem jönnek jól" - tette hozzá.

A szakvezető úgy összegzett a Sport1-nek, hogy jobbak voltak, és felülkerekedtek egy Európa legjobbjai közé tartozó csapaton, még ha az eredmény nem is ezt mutatja.

A Feyenoord akarata

Lipcsei Péter úgy kezdte értékelését a sporttelevíziónak, hogy szomorú, mert vezetett a Fradi, és az első félidő alapján mindenképpen benne volt a meccsben a három pont. "Az utolsó negyedóra a miénk volt, kár, hogy nem tudtunk még egy gólt szerezni. Úgy keltem fel reggel, hogy nyerni szeretnék, és sovány vigasz, hogy végig partiban voltunk, és megpróbáltuk a lehetetlent" - magyarázta a csapatkapitány.

"Nem álltunk vissza, ránk erőltették a játékukat a második félidő elején, és egy szép gólt lőttek" - ismerte el a Fradi átmeneti visszaesését a válogatott középpályás.

Lipcsei öt pontban bízik

"Nagy meccs vár ránk három hét múlva Gelsenkirchenben, utána a Baselt meg kell vernünk, a skótok ellen pedig kell egy pont. Akkor továbbjuthatunk, és igazolhatjuk edzőnk hitvallását, miszerint akarattal hegyeket lehet megmozgatni" - állította.

Babos Gábor elmondta, szerettek volna nyerni, de a Fradi jól játszott, és ők a vártnál most gyengébbek voltak. "Ez az eredmény reális" - jelentette ki.

Babos: Kikerült a labda

"Nem lepett meg bennünket a Fradi, mert tudtuk, hogy jók. Külön örülök annak, hogy sportszerű meccs volt. A vitatott, büntetőgyanús szituációra annak ellenére, hogy közel álltam hozzá, nem emlékszem, de mivel a bíró nem fújt, így nem érdemes rágódni rajta. Tőzsér Dánielt nem ismertem, de kétségkívül jól eltalálta a labdát a gól előtt. Úgy tűnt, mintha megpattant volna, de azt hiszem, nem változtatott irányt, és sajnos kikerült engem a labda. Ha így játszik a Fradi, sok jó élményben lesz része a folytatásban. Boldog lennék, ha továbbjutnának" - zárta mondandóját.

Nyilasi Tibor a Sport1-nek úgy összegzett, hogy véleménye szerint harmadikok lesznek a zöld-fehérek, vagyis továbbjutnak.