Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Elvérzett a Fradi Debrecenben

2004.11.07. 14:23
Sikeresen mutatkozott be a Debrecen kispadján a hét közben kinevezett Supka Attila, miután csapata Bogdanovics két találatával felülmúlta az erőlködő, de igen pontatlanul játszó Ferencvárost. A találkozó negyedórával a vége előtt majdnem félbeszakadt, mert a játékosok dulakodásba kezdtek. A tizenkettedik forduló után így ez a két csapat áll az élen, a fővárosiak előnye három pont.
A labdarúgó bajnokság tizenkettedik fordulójának rangadójára Debrecenben került sor. Az élen álló Ferencváros látogatott ugyanis a hajdúsági városba, ahonnan 2001 nyara óta mindig vesztesen távozott.

Bogdanovics higgadtsága döntött

A Fradi a csütörtöki UEFA-kupa-meccsen a Feyenooord ellenében olykor igen tetszetősen játszott, és sokan úgy vélték a nagy iramú meccs meglehetősen sokat kivesz majd a zöld-fehérekből. Így is lett, hiszen a Fradi tudatos akciót mindössze néhányat vezetett az egész meccsen - az egyik végén Vágner passza után Bajevski hibázott a kapuval szemben -, és a második félidőben lényegében nem jelentett veszélyt a hazaiak kapujára.

Supka Attila bemutatkozó meccsén a Debrecen ugyanakkor sorra dolgozta ki helyzeteit, és ebből kettőt Bogdanovic gólra váltott. Az első félidő tizenötödik percében a szerb csatár Sándor Tamás kiváló passzával lépett ki a védők közül, és Szűcs mellett a kapuba lőtt. Emellett a támadó a kapufát is eltalálta bő fél óra után.

Szatmári lökésével kezdődött

A Debrecen az első félidő hajrájában egyértelmű fölényben volt, akkor Kerekes egyedül vezethette a labdát Szűcsre, de a kapus hárított. Sándornak is volt egy ígéretes lövése, miután lerázta magáról az őrzésével megbízott Zováthot, ám Szűcs a léc alól kiütötte a labdát.

A második félidőben még feszültebbek lettek a játékosok, és negyedórával a vége előtt majdnem félbeszakadt a meccs. Történt, hogy Szatmári a vonal mellett kitaszította a pályáról Balogot, és a vendégvédő egy reklámtáblának csapódott. Ezek után kis híján összeverekedtek a játékosok. A Fradi edzője, László Csaba is a pályára rohant, de szinte valamennyi fradista játékos és vezető hevesen lökdösődve sérelmezte a nem különösebben durva megmozdulást. A játék körülbelül három perc múlva folytatódhatott csak, de a feszült légkör továbbra is megmaradt.

Három pontra csökkent a különbség

A mérkőzés utolsó percében aztán a Loki elérte második gólját is, és ezzel végleg eldöntötte a három pont sorsát. Sitku beívelése után Bogdanovics átvette a labdát, kicselezte Szűcsöt, és a hálóba passzolt.

A Debrecen ezzel a második helyre ugrott, és három pontra csökkentette a hátrányát a Ferencvárossal szemben.

Jegyzőkönyv:
DVSC-MegaForce - Ferencváros 2-0 (1-0)
Debrecen, 7500 néző, V: Ábrahám A.
gólszerző: Bogdanovic (15., 90.)
sárga lap: Kerekes (37.), Sándor T. (59.), illetve Huszti (31.)
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári - Dombi (Madar, 88.), Virág, Sándor, Halmosi - Bogdanovic (Hegedűs, 91.), Kerekes (Sitku, 68.)
FTC: Szűcs - Vukmir, Gyepes, Balog, Leandro - Rósa, Lipcsei, Zováth (Penksa, 62.), Huszti (Tőzsér, 71.) - Vagner (Sowunmi, 79.), Bajevszki